Tradisjonell chilensk kunst

 

Pre-colombiansk

Den chilenske kunsten går tilbake så langt som innkjøpene og deres brukervennlige verk av keramikk, tekstiler og keramikk. Deres talent for metallarbeid spilte også til religiøse formål. Mapuche-indianerne i Sør-Sentral-Chile var også kjent for sine forseggjorte og kompliserte stoffer.

Colonial

Etter at Spania spredte Incan-imperiet i 1500-tallet, begynte den chilenske kunsten å ha en sterk europeisk innflytelse. Landskapsmalerier og woodcarvings etter den spanske tradisjonen ble vedtatt og fortsetter til denne dagen.

Folk

En annen dimensjon av tradisjonell kunst er folkekunst som Chile har en flott fortid, spesielt i musikk. Sang ble den beste av Chiles utøvende kunst, ifølge landene og deres kulturer. I 1950- og 1960-tallet ble en gjenoppblomstring av tradisjonell chilensk musikk popularisert og skapte bevegelsen Nueva Canci og oacute; n Chilena ('Chilenske nye sangen'). Tradisjonell chilensk kunst har en rik historie takket være sin blanding av urfolk og europeiske påvirkninger. På grunn av sin isolerte setting mot Andes og Stillehavet er Chile fortsatt en kilde til en av de mest homogene nasjonale kunstene i Sør-Amerika.