Hvordan bygge en Dipole CB antenne

 

1.

Mål 105 tommer høyttalertråd ved hjelp av målebåndet. Kutt høyttalertråden med kablene. Klipp tre ytterligere 105-tommers stykker høyttalertråd.

2.

Slip av en tommers isolasjon med trådstrimmelene fra den ene enden av hver av de fire lengdene av høyttalertråd.

Ordne de fire lengdene på høyttalertråden på bakken ved siden av et tre slik at hver ledning berører slutten av en annen. Vift ut ledningene i en lysbue.

4.

Mål en lengde av koaksialkabel som er lang nok til å nå fra CB-mottakeren til lengden av høyttalertråden. Kut koaksialkabelen med kablene. Bruk koaksialkabelgrepet til å feste koaksialkabelskruen til den ene enden av kappelengden på koaksialkabelen. Strekk koaksialkabelen over til høyttalertrådene.

5.

Bruk trådstripperne til å fjerne 2 tommer isolasjon av enden av koaksialkabelen. Wrap endene på de fire høyttalerkabletrådene rundt den flettede ytre skjermen på koaksialkabelen.

6.

Mål en 20 fots lengde på høyttalertråden. Kutt høyttalertråden med kablene. Strip en tommers isolasjon av den ene enden av høyttalertråden med trådstripperne. Wrap enden rundt den flettede ytre skjoldet på koaksialkabelen.

7. Dra ut den andre enden av høyttalertråden som bare var festet til koaksialkabelen gjennom plastklærhengeren . Duct tape kabelen til plast klær hengeren.

8.

Legg enden av kostet gjennom plastklærhengeren. Skyv slutten av kostet mot en tregrense. Skru plastbelegghangen fri fra brystets ende slik at plastbelegghangen faller over tregrenen.

9.

Fest koaksialkabelskruen som er festet til koaksialkabel til antenneporten til CB-mottakeren.

Tips og advarsler

  • Få en annen person til å hjelpe deg med å strekke ut antennekabelen slik at den ikke gjør det
  • Forsikre deg om at antennens ledning ikke er lang nok til å komme til en kraftlinje dersom den løsnes eller blåses ut av posisjonen av vinden, noe som vil øke risikoen for å bli elektrokjørt .
  • Antennen virker ikke hvis høyttalertrådene festet til den flettede ytre skjermen på koaksialkabelen berører noen av kabels innvendige ledninger.
  • Citizen band (CB) entusiaster vet at de trenger en utendørs antenne hvis CB-mottakeren i et hjem skal fungere skikkelig. Du kan unngå høye kostnader ved en kommersielt produsert CB-radioantenne ved å lage din egen Dipole-antenne. Du trenger litt koaksialkabel, sammen med andre gjenstander du kan få fra en maskinvarebutikk. Hvis det er riktig gjort, vil Dipole-antennen trekke inn signaler fra alle dine 'gode venner' i andre hjem og på veien.