Hvordan måle volumet av marmor

 

Individuell marmor

1.

Mål diameteren på en marmor med en mikrometer. Angi diameteren med bokstaven D.

2.

Bruk formelen 4/3 * u0026 # x3C0; * R ^ 3, for å løse volumet. Her er R radiusen eller halvparten av D. ^ 3 betyr at radiusen er blokkert.

3.

Gjenta trinn 1 og 2 for flere vinkler av marmor og gjennomsnitt de resulterende volumberegninger. For en rund marmor, bør resultatene være det samme.

Flere marmor

1.

Fyll en Eureka kan til sideutløpet begynner å tømme vann. < /p>

2.

Velg i gram beholderen der du skal fange vannet overløp fra sideutløpet.

3.

Slipp marmorene forsiktig en etter en i Eureka-kanen. Du vil ikke forårsake bølger som kommer ut av boksen; Det vil føre til en overestimasjon av marmorvolumet.

4.

Veier beholderen igjen. Finn forskjellen fra vekten du fant i trinn 2. Dette er vekten av Vannet har en tetthet på 1,00 gram per kubikkcentimeter. Så vekten av fordrevet vann i gram er lik volumet av fordrevet vann i kubikkcentimeter.

5.

Del volumet som ble funnet i trinn 4 ved antall kuler for å få volumet på en marmor, hvis marmorene er like store.

Du kan måle volumet av en marmor på et par forskjellige måter. Den ene er ved direkte måling av diameteren. En annen er ved forskyvning når den er nedsenket i vann. Sistnevnte kan være mer hensiktsmessig hvis du vil finne volumet av et stort antall kuler samtidig. Vannforskyvning er best målt med det som kalles en 'Eureka kan,' eller overløp krukke. En slik boks har en sideutløp som skråner nedover for å lokalisere det fordrevne overløpet.