Hvordan påvirker Weathering Tombstones?

 

Forskning

Tombstones er et populært emne for både klasseromstudier og seriøs geologisk forskning. Inkpen sier online at gravsteiner er et praktisk verktøy for å studere og måle hvordan ulike typer bergarter eroderer i århundrer, og hvordan erosjon i en del av landet sammenligner med en annen.

Målemetoder

Inkpen lister flere metoder for å studere Forvitring: Den hastigheten som hovedbokstaverne ligger i gamle gravstener har slitt bort hvor mye øvre gravestone har erodert i forhold til basen; forverring av de utskårne bokstaver; og en detaljert fotografisk analyse av overflaten.

Tombstone Weathering

Effekten av forvitring avhenger av gravsteinens, miljøets og formens forvitringsprosess. Eksponering for forskjellige klima eller forurensningsformer kan forårsake flak, pitting, vekst av lav eller utvikling av svarte avsetninger på steinene.

Forskjellige materialer

Miljøgruppen Evergreen rapporterer at granitt er motstandsdyktig mot kjemisk forvitring, men marmor, som er løselig, sprer raskere i surt regn. Sandsten og kvarts er mer holdbare enn marmor, men Inkpen sier at sandstein sannsynligvis vil kaste flak som det forverrer.

Forurensning

Forurensning kan øke vær og forvitring av gravstein kan brukes til å måle forurensning. Geomorfologen Tom Meierding fortalte National Geographic News at han fant mange gravstein som antok å være forvitret av surt regn, faktisk ble påvirket tiår tidligere, før lovene om forurensning begynte å rense vår luft.

Miljøpåvirkning

Forvitring varierer også med gravsteinens miljø. En gitt kirkegård kan være urbane eller landlige, på kysten eller i en sandby eller skog. Selv innenfor kirkegården, kan miljøet variere fra gravstein til gravstein: Et tre kan gi ly fra været, eller vann kan strømme over gravsteinbasene til forskjellige priser, avhengig av bakken på bakken. Vi tenker på en marmorgravstein som markerer våre kjære 'graver for alltid, men selv stein kan eroderes over tid. Britiske forsker Rob Inkpen har funnet ut at været har utelukket flekker på noen århundre gamle gravsten med mer enn 1 tommers. Over tid, selv om Gravestonen varer, innskriftene kan falme til de er 'uleselige'.