Hvordan være en lydbokorator

 

1.

Ta taleundervisning til å øve de subtile endringene i tone og tone. Alle lydbokoratorer kan bytte komfortabelt mellom forskjellige volumer og plasser. Undersøk hvordan andre lydbokforelskere formidler spenning, drama eller utstilling på overbevisende måter.

2.

Bestill en avtale på et profesjonelt innspillingsstudio. Finn også en produsent som har erfaring med å håndtere de unike utfordringene i lydbøker. Samarbeide med produsenten for å finne måter å maksimere tiden i studioet ved å unngå avfall i kostbar studietid og skape den beste prøven av dine talenter. Vurder også råd med produsenten om å velge det beste materialet for en demo.

3.

Lag en uprofesjonell prøve med produsenten din på en billig videoopptaker. Du kan jobbe med eventuelle svakheter som produsenten din gjenkjenner i arbeidet ditt, som du kan adressere før du går inn i studiet. Du kan også måle hvor godt du vil kunne jobbe med produsenten.

4.

Registrer deg selv i et profesjonelt studio som leser et klassisk arbeid som Huckleberry Finn eller Gilead. Siden disse verkene har særegne allvitende fortellere og regionale aksenter, er det bra å lese dem høyt når det gjelder å skape forskjellige karakterstemmer. Du bør være så kjent med arbeidet før du tar opp som mulig.

5.

Kontakt lydbokprodusenter som BBC Audiobooks America eller Simon and Schuster Audio. De fleste lydbøker produserer min talent fra film og teater, men leter også etter kommende vokalister.

Send et CV hvis en lydbokprodusent er interessert. Din CV skal inneholde en liste over din pedagogiske bakgrunn, et innspill av deg som leser og din opptakshistorie. Innspillingen er den viktigste delen og bør ha optimal opptakskvalitet. Din forestillingshistorikk kan være kort, og du bør utøve skjønn i hvilke produktioner du lister. For eksempel kan småby-teaterproduksjoner bli slått av din CV.

7.

Hold deg profesjonell og fleksibel når du har kjøpt din første lydboksjobb. Husk at du bør beholde aksenter og diktning konsekvent gjennom en opptak. Øv god vokal trening vaner som å unngå stress i halsen.

Lydbøker er tilflugten til pendlere, gymrotter og autodidakter. Å bli en lydbokorator er en måte å bryte inn i utøvende kunst yrker ved å fokusere på en del av ytelsen din, stemmen din. Kjennskap til tonehøyde, dialekt, diktering og tone er alle svært viktige aspekter ved innspilling av lydbøker.