Photoshop Hårteknikker

 

Lag en tilpasset pensel

Nøkkelen til å skape realistisk hår i Photoshop er å lage din egen pensel. Begynn med å åpne et nytt dokument i Photoshop med en oppløsning på 300 piksler per tomme og en gjennomsiktig bakgrunn. Å ha en oppløsning på minst 300 ppi er viktig hvis du planlegger å skrive ut dette bildet. Endre fargeprøven til et mørkegrå, og gå deretter til Penselvalgspalet og velg Hard Mechanical 3 Pixels-børsten. Hvis du bruker Photoshop 7, vises denne børsten som Hard Round 3 Pixels.

Deretter tegner du en haug med krøllete linjer på paletten din. Pass på at minst én linje er relativt lang. Den ideelle måten å skape varierende dybde i ditt linjearbeid er ved å bruke en Wacom eller Bamboo tegnebrett; Tablettpennen vil tillate deg å svinge mellom mykt og hardt trykk, veldig mye som en ekte penn. Jo mindre trykk du legger på pennen, desto tynnere blir linjen din. Etter at du har fullført linjene dine, trykk Ctrl-A for å velge alt og gå til Rediger u0026 gt; Definer Pensel Forhåndsinnstilt (for Photoshop 7 vises dette som Definer Pensel). Penselen blir lagret i hvilken som helst børstepalett du har åpnet, så det kan være lurt å ha paletten Naturlige børster åpne før du lagrer den nye penselen.

Juster børsteparametre

Gå til Vinduet u0026 gt; Pensler for å åpne Brushes-paletten. Velg Form Dynamics (pass på at boksen til venstre er merket). Kassen som er merket Control bør slås av til Av. Du vil at børsten din skal vises mer tilfeldig; For å gjøre dette øker du vinkelen til minst 20 prosent eller mer hvis du vil. Deretter merker du av i boksen ved siden av Fargedynamikk i paletten Pensler. For å skape utseendet på varierte hårstrenger øker du Hue, Saturation og Brightness Jitter. Merk av i boksen ved siden av Other Dynamics og endre Opacity Control til penntrykk. Penntrykk betyr i utgangspunktet at programmet vil gjenkjenne hvor hardt eller mykt du trykker på pennpennen, slik at kantene blir tynnere og mer sprø utseende. For å lagre penselen, gå til nedpilen øverst til høyre på penselen Pensel og klikk på Nytt børsteinnstilling.

Tegning

Lag et nytt lag over bakgrunnen ved å gå til Lag u0026 gt; Ny u0026 gt; Lag eller ved å klikke på Ny lag-knappen i paletten Lag. Du bruker dette laget til å tegne. Start med å lage en base; velg en mørk brun fargeprøve eller Alt-Click på et mørkt område av personens ekte hår og fyll inn ønsket område. Når basen er fullført, opprett detaljer ved å male over den med en litt lysere farge. Hvis du har noen flytte hår i maleriet, bruk Eraser-verktøyet som er satt til din tilpassede børste for å fjerne dem. Legg til noen høydepunkter ved å velge en lysebrun og bytt malingsmodus til Color Dodge. For å mørke bestemte områder, må du endre malingen Mode for å farge Brenn og lett male over noen områder du vil ha mørkere. Tegnehår i Photoshop trenger ikke å være vanskelig. Uansett om du vil ha realistisk krøllet, bølget eller glatt hår, er det teknikker du kan utføre for å få stilen du ønsker. Du kan lage hår ved hjelp av disse teknikkene hvis du har Photoshop 7 eller høyere For denne øvelsen vil realistisk krøllete hår bli opprettet.