Slik Loddemåler Multilayer Circuit Boards

 

Lodding Blind Vias

1.

Berør spissen av loddejernet på den lille kopplikneren via et hjørne for komponenten som skal installeres.

2.

Berør spissen av loddetinnet på nettet og la en liten mengde strømme inn.

3.

Trykk på spissen av Loddejernet ditt til via i motsatt hjørne av komponenten som skal installeres. Smelt litt loddetinn inn i det også.

4.

Juster komponentens hjørnepinne til via i første hjørne. Varm på nettet igjen med spissen av loddejernet ditt og vent på loddet for å smelte.

5.

Sett stiften på kontakten i kontakten og hold den fast til loddemelter.

6. Varm utgangen i det motsatte hjørnet med loddejernet og skyv motsatt del av komponenten inn i det når loddet smelter. Hold det til loddet blir hardt. Å ha de motsatte hjørner loddet holder komponenten på plass mens du loddler de andre pinnene. Hvis komponenten bare har to pinner, er du ferdig.

7.

Juster resten av pinnene til komponenten i sine respektive vias med pincettene dine.

8.

Berør loddejernet til hver av de gjenværende tilkoblingene en om gangen og flyt en liten mengde loddemateriale i hver via.

Lodding gjennom hullhuller < /h4>

1.

Skift ledningene til komponenten i gjennomgående hull og bøy lederne i en 45 graders vinkel på motsatt side. Dette vil holde komponenten på plass mens du loddler den.

2.

Berør loddejernet på tilkoblingen på motsatt side av brettet fra komponenten for å varme opp den.

3.

Berør spissen av loddetråden til leddet og la en liten mengde loddestrøm på. Ikke rør loddetinnet til strykejernet. Fugen må være varm nok til å smelte loddet i seg selv.

4.

Fjern strykejernet raskt etter at loddet smelter på.

Fjerne komponenter

1.

Fjern loddetall fra eksisterende forbindelser med loddetråd. Plasser loddetinnet mot loddetallet som skal fjernes. Trykk loddejernet mot loddetinnet og se nøye på loddetet på innsiden av skjøten. Endre loddetinnet når det fylles opp, og fortsett å bruke det til alt loddet kommer av alle tilkoblingene på komponenten.

2.

Løsne alle pinnene på komponenten med pincettene. De kan være litt klissete, jiggle dem litt med pincettene for å kutte dem løs. Rett pinnene i gjennomgående hulltilkoblinger slik at de ikke binder når du fjerner komponenten. Vær forsiktig så du ikke slår av noen pinner, men hvis du gjør det, må du fjerne eventuelle biter fra hullet eller via. < /p>

3.

Fjern komponenten etter at du har fjernet loddet, og løs og løsn pinnene.

Tips og advarsler

  • Rengjør loddetrådstoppen ofte ved å bruke litt løst på det og tørk det av med en fuktig svamp. Rengjør den for hver tilkobling.
  • Vær forsiktig så du ikke overoppheter kretskortet. mye varme vil løfte sporene av.
  • Flerlags trykte kretskort, laget av helt prosesserte flere kretskort sammenbundet, har tre typer loddetilkobling: gjennomgående hullsforbindelser, blindveier og begravede vias. Hullforbindelser går helt gjennom alle lagene for å koble til kretser på begge sider. Blind vias koble komponenter til en av de to ytre overflatene. Begravde vias gjør tilkoblinger på de indre lagene. For å erstatte komponenter, kan du lodde gjennom hull-tilkoblinger og blinde vi, men ikke begravet vias fordi de er forseglet inne i de limte lagene.