Slik steriliserer du en PH-meter

 

1.

Hell det destillerte vannet i en stor lagergryte og brenn vannet til en kjele.

2.

Fjern lokket fra Den tomme glassflasken og, ved hjelp av tang, nedsenke flasken og lokket i kokende vann. Kok flasken og lokket i 15 minutter.

3.

Vask hendene med antibakteriell såpe.

4.

Bruk tongs for å fjerne flasken og lokket fra kokende vann, sørg for at flasken er så full av det kokte, destillerte vannet som mulig. Prøv å ikke berøre innsiden av flasken eller leppen med tangene. Bruk tangene til å sette lokket på flasken og lukk det tett.

5.

Klargjør saltsyre-steriliseringsløsningen ved å legge til 0,25 oz. av konsentrert HCl til ca. 3,5 oz. av kokt destillert vann i en ren beholder. Fortynn løsningen med kokt destillert vann til et sluttvolum på 8,5 oz.

6.

Damp pH-elektroden i steriliseringsoppløsningen i 1 minutt. Fjern elektroden og skyll den med kokt destillert vann. På dette tidspunktet blir elektroden sterilisert og bør ikke berøres eller bringes i kontakt med ikke-sterile overflater før den brukes til å ta pH-måling.

Tips og advarsler

  • Konsentrert saltsyre kan kjøpes i maskinvare- eller bassengforsyningsbutikker. Den er vanligvis merket som 'muriatsyre, 36\%.'
  • Den konsentrerte syren må ikke steriliseres fordi mikroorganismer ikke kan overleve i saltsyre.
  • Hver gang flasken kokes destillert vann åpnes, bruk en sigarettenner for å varme leppe av flasken før du henter vann fra flasken. Mens vannet i flasken er sterilt, bør flaskens leppe betraktes som en forurenset overflate som må steriliseres før hver bruk.
  • Når flasken kokt destillert vann åpnes, sett på flasken igjen umiddelbart etter bruk for å minimere eksponering for forurensninger i luften.
  • Beholderen som brukes til å holde blandingen av HCI og kokt destillert vann, skal være rent, men det må ikke steriliseres. Syren vil sterilisere beholderen effektivt.
  • Konsentrert saltsyre er svært kaustisk og vil brenne huden. Når det utsettes for luft, produserer det hvite damper som er svært irriterende for øyne, lunger og slimhinner.
  • Bruk saltsyre i et godt ventilert område, og bruk vernebriller og gummihansker.
  • For å forhindre spruting, må du alltid legge til syre til vann, ikke vann til syre.
  • PH-meter er ekstremt nyttige instrumenter som gjør det mulig å raskt og nøyaktig måle pH-verdien til en vannbasert løsning. Biologer må rutinemessig måle pH i agar eller andre sterile løsninger. I disse tilfellene er risikoen for innføring av fremmede mikroorganismer i prøven som måles, betydelig, og elektroden festet til pH-måleren skal steriliseres før hver bruk. U.S. Environmental Protection Agency anbefaler sterilisering av pH-elektroder ved å nedsenke dem i fortynnede løsninger av saltsyre.