Solenergiutdanning for barn

 

Solstråling

Solenergi kommer til oss i form av solskinn, en kilde til varme og lys. Solen er stjernen kjent som Sol og er sentrum for vårt solsystem.

Betydningen av solskinn

Solskinn er den primære lyskilden for hele planeten vår. Uten sollys ville det ikke være noe liv på jorden. Planter er avhengige av at de skal leve, og dyrene er avhengige av plantene for mat.

Varme jorden

Sollys og atmosfæren holder jorden vår i levende temperaturer. Månen får en sammenlignbar mengde sollys, men har ingen atmosfære, så temperaturene på den er uopplevelige.

Lys til energi

Energien som kommer oss fra solen, kan konverteres til annen bruk. Solceller kan konvertere solskinn direkte til strøm. Slik kan satellitter, romstasjoner, solbiler og til og med boliger få kraft fra solen.

Solskinn til varme

Ved hjelp av varmen fra solskinnet er det også mulig å varme hjem, vann eller omtrent alt annet . Solenergi er energien som kommer fra solen. Solenergi er trolig den viktigste energien på jorden. Det hetter jorden og hjelper planter til å vokse. Solenergi kan også utnyttes til strømforsyning av elektroniske enheter.