Hvordan skrive en bok på datamaskinen med de riktige margenene

 

1.

Bestem hvilken størrelse du vil at den ferdige boken skal være. Vanlige størrelser er 6 'x 9' eller 5,5 'x 8,5'. Mål noen bøker med en linjal for å få en ide om hvilke bøker i forskjellige størrelser som ser ut.

2.

Gå til 'Sideoppsett' i tekstbehandlingsprogramvaren. Velg 'Marginer' og sett sidemarginene til minst .5 'på alle fire sider. Hvis tekstbehandlingsprogramvaren har et alternativ for å sette renden, sett dette til 3/8'. Hit 'OK' eller 'Lagre endringer' for å angi disse margene.

3.

Gå til 'Sideoppsett' eller 'Utskriftsoppsett', avhengig av tekstbehandlingsprogramvaren. Endre papirstørrelsen til den størrelsen du valgte for boken din i trinn 1 for å sikre at margene dine gjelder for riktig størrelse papir. Hvis papirstørrelsen din ikke er oppført i tekstbehandlingsprogramvaren, må du kanskje velge 'Tilpasset størrelse' og angi det manuelt. Trykk 'OK' eller 'Lagre endringer' for å lagre papirstørrelsen.

Ordbehandlingsprogramvaren gjør det enkelt å skrive manuskriptet ditt og få det klart for publisering. Hvis du publiserer boken din selv, må du sette margene på tekstbehandlingsprogramvaren for å gjenspeile størrelsen på den planlagte boken.