Mezzotint Teknikker

 

Plasser platen

Det første trinnet i å lage en mezzotint er å plate platen eller grove overflaten av kobberplaten. Du trenger en rocker for denne prosessen. Knotten ser litt ut som en flatmetallspatel med en buet, tannformet ende. Du kan ønske å eie flere rockere i forskjellige størrelser og vekter. Dette verktøyet vil bli rocket over hele platen, og skape groper og burr i kobberet. Jording av kobberplaten er en sakte prosess, og en som ikke kan skyndes for en god utskrift. Du kan også kjøpe pre-rocked kobberplater; Men mange artister nyter kontrollen som tilbys ved jording av platene.

Brennende platen

Designet er laget på den jordede kobberplaten ved å skrape og brenne. En blyantstrekning kan bli bearbeidet på selve platen eller sporet på platen før du begynner det fysiske arbeidet med å skrape og brenne kobberet. Jo mer et område er skrapet og brent, desto mindre blekk vil overføre. Glatte områder skrives ut som hvite, et svakt rukket område som en lysegrå og uforbrente områder som svart. Mezzotint gir et bredt spekter av nyanser for å skape dybde og detaljer i en enkelt fargeutskrift. De fleste kunstnere jobber fra en tegning; Imidlertid kan et bilde opprettes direkte på den jordede kobberplaten.

Skrive ut bildet

Blekk påføres på platen med en liten gummirulle. Mezzotint blekk er tykk og klebrig og vil raskt synke inn i kobberplaten. Tørk overflødig blekk av platen. Den ruete overflaten vil holde blekk, mens de brennede områdene ikke vil. Plasser platen, blekket opp, på en intaglio-trykk. Legg et rent papirark over platen og kjør det gjennom pressen. Løft papiret forsiktig av kobberplaten, og du vil få et fantastisk mezzotintbilde. Mezzotintplater produserer typisk ca 50 kvalitetsbilder før du viser slitasje. Mezzotint er en intaglio printmaking prosess. Intaglio-utskrift bruker en tallerken med forsynte områder. Blekk er plassert i de forsenkede områdene og overskuddet tørkes bort. Papiret legges på toppen av blekk og trykkes med ganske høyt trykk. Blekket overføres til papiret, og skaper en utskrift. En mezzotint-utskrift bruker forskjellige teknikker for å lage kobberplaten for utskriften, og kan skape en utskrift med forbløffende dybde på tone og utsøkt detalj.