Ruby Gemstone Fakta

 

Naturens farger

En rubin er en rød safir. De er begge varianter av mineralsk korund. Naturlige farger for rubin inkluderer nyanser av rosa, lilla, oransje og brunt. Fargen på rubin er påvirket av innholdet av krom og jern i steinen. I noen tilfeller er rosa rubiner referert til som rosa safirer. Gem Society påpeker at det ikke er noen nøyaktig retningslinje når det gjelder å identifisere steiner i korundfamilien.

Forbedret Rubies

Den vanligste metoden for å forbedre rubiner er å utsette dem for høye temperaturer. Oppvarming og kjøling av naturlige steiner kan forbedre metningen av fargen og den generelle tonen. Det er nesten umulig å oppdage varmeforbedring i en ren stein, siden naturen selv oppvarmer og kjøler steiner under dannelsen. Forbedring er vanlig og reduserer ikke nødvendigvis den monetære verdien av en rubin, men den skal bli gitt til en potensiell kjøper.

Syntetiserte rubiner

Gem Society rapporterer at de første kunstige rubinene ble syntetisert tidlig på 1900-tallet av Metoden for flammefusjon. Syntetiserte rubiner kan enkelt passere for den ekte artikkelen. Deres farger og inneslutninger ser så naturlig ut, selv om noen fagfolk ikke kan identifisere en syntetisk rubin. For skjønnhet og overkommelig pris kan en menneskeskapte rubin være et godt valg, men ikke hvis du tror at du betaler for stein som naturen har gjort.

Verdi

Rariteten i riktfarget, feilfri rubiner driver prisen høyt . Store rubiner av høy kvalitet kan være mer verdifulle enn like store diamanter. Burmesiske rubiner anses som mest ønskelige. Gem Society rapporterer at purpur-røde burmesiske rubiner som bare har lette inneslutninger og varierer mellom u0026 # xBD; og 1 karat i størrelse kan selge for inntil $3000. Rene steiner, de som ikke har inneslutninger, kan selge for $1000 til $3000 per karat.

Myte og Lore

Kanskje ingen annen perlestein er så innhyllet i myte og legende som rubin. Gemstone nettsted, Gehna Bazaar, sier at i hinduisk teologi er rubin en 'navagraha' stein, og representerer planeter som har innflytelse over våre liv. Kanskje på grunn av deres røde farge, antas de å være relatert til hjertet, lidenskap, kjærlighet og romantikk. En bit lore som kan gjøre rubiner enda mer ønskelig er troen på at de som besitter rubinen, vil leve et fredelig og harmonisk liv. Den eksotiske rubinen satser 9 på Mohs-skalaen av mineralhardhet. Den eneste steinen hardere er diamant. Ruby er holdbarhet kombinert med sin rike farge, gjør den til en av de mest populære og sjeldne, edelstener for å lage smykker. Ruby er juli fødselsesten og heldig er de født i den måneden. De har den perfekte grunnen til å ha den berømte steinen av kjærlighet og lidenskap.