Fakta om Amberfossiler

 

Definisjon

Selv om det brukes i smykker av alle typer, er rav ikke en stein, men er fossilisert harpiks fra gamle trær. Amber tar millioner av år å danne.

Inkluderinger

Amber fossiler kan inneholde biter eller hele prøver av insekter, små dyr, blomster, frø, grener og blader. Ifølge Amber Depot er DNA og internt vev bevaret i mange gule inneslutninger.

Amberfossiler vs Rockfossiler

Rockfossiler har vanligvis påtrykket av en lang død skapning eller plante. Amber kan bevare et komplett dyr, fra svært små insekter til noe så stort som mus, øgler og frosker.

Verdi

Inkluderinger i rav øker verdien av en ravfossil. En sjelden farge kan også gjøre en ravfossil mer verdifull.

Fossil Kilder

Amber finnes over hele verden. Det er rav i USA, Canada og Den dominikanske republikk, og en stor ressurs ligger i områdene rundt Østersjøen. Kaliningrad, Russland er kjent for sine gule og gule kreasjoner. Byen Kaliningrad er hjemmet til Kaliningrad Amber Museum. Folk bruker ravfossiler til å lage kunst, veggdekorasjoner, knick-knacks og smykker. Amber er et mykt og noen ganger sprøtt materiale. Det er også en vitenskapelig skatt. Bevart i mange biter av rav er eksempler på plante-, dyr- og insekthistorie, millioner av år gammel.