Laboratory Glassware Identification

 

Typer glass

De fleste kjemiske glassvarer er laget av borosilikatglass, som er designet for å motstå drastiske og plutselige temperaturendringer uten brudd. Kjemiske oppbevaringsflasker er vanligvis laget av soda-lime glass, som er billig, men kan ikke tåle termisk sjokk.

Vanlig glassvare

Vanlig glassvarer inneholder vanligvis graderte markeringer på siden av beholderen for å indikere volumet av væsken. Eksempler er bjelker, Erlenmeyer-flasker og graderte sylindere.

Volumetrisk glassvare

Volumetrisk glass er kalibrert for å være svært nøyaktig, ofte til 0,02 ml. Disse kan enten være faste volum (for eksempel en 10 ml pipette) eller variabelt volum (for eksempel en 50 ml buret).

For å holde vs å levere

Volumetrisk glassvarer (og de fleste graduerte sylindere ) vil bli merket på siden med bokstavene TC eller TD. TC står for 'å inneholde', noe som betyr at beholderen er utformet for å holde nøyaktig det volumet som skrives ut på siden. TD står for 'å levere', noe som betyr at glasset er designet for å levere det angitte volumet i en annen beholder.

Spesialisert glass

Kemisk syntese innebærer noen ganger omfattende, spesialiserte glassvarer. Eksempler inkluderer rundbunnede kolber, kondensorrør og fraksjonerende kolonner. Slike glassvarer vil typisk inneholde glassvegger, som er mannlige / kvinnelige kontakter som gjør at komponentene kan lage lufttette tilkoblinger. Den moderne kjemi lab inneholder myriade typer glassvarer, de fleste av dem har en bestemt bruk. Lære å identifisere glassvarer og forstå det tiltenkte formål er en nøkkelkomponent i en forskers trening.