Hvordan fungerer en 49cc motor?

 

Forbrenning

49cc-motoren er en forbrenningsmotor. Den bruker bensin eller diesel og opererer i to eller fire sykluser; 49 cc indikerer at motoren forskyver 49 kubikkcentimeter luft. Motoren består av et stempel inne i en sylinder. Stempelets bunn er festet til en roterende kam. En 49cc forbrenningsmotor fungerer ved å tegne luft og drivstoff inn i en sylinder, komprimere den og tenne komprimert luft / drivstoffblanding med en elektrisk gnist. Etter hvert som den brennende drivstoffluften utvider, skyver den stempelet tilbake ned til bunnen av sylinderen. Den fortsatte syklusen for inntak, komprimering, tenning og eksos fører til at kameraet blir slått.

Komponenter

En 49cc forbrenningsmotor består av et forbrenningskammer med tennplugg på toppen. Innsiden er en sylinder som omslutter et stempel og stempelstang. Luft- og brenselportene tillater luft og drivstoff inn i sylinderen, som er trukket opp i toppen av sylinderen og komprimert av stempelet. Stempeldrivstangen fører ned i oljevæsken, hvor den festes til kamakselen. En eksosport som er motsatt drivstoffinntaket, utlufter eksosgasser.

Inntak og komprimering

Stempelet i 49cc-motoren din går ned og trekker luft og drivstoff inn i toppen av sylinderen. Nå stiger stempelet igjen og komprimerer drivstoffluftblandingen. Når stempelet stiger, skaper det et delvis vakuum under det, som trekker inn mer av drivstoffluftsblandingen som skal komprimeres i neste del av syklusen. Når stempelet er helt opp, lukker eksosporten helt.

Tenn og utstødning

Brennstoffluftblandingen komprimeres nå øverst på sylinderen. Tennpluggen avgir en gnist som får brennstoffluftblandingen til å eksplodere. Dette vil tvinge stempelet ned igjen, og på det laveste punktet blir eksosporten åpen slik at avgassen kan forlate motoren. Stempelets nedadgående bevegelse har dreid kamakslen og stempelet stiger opp igjen og tegner i brennsluften for å fortsette syklusen.