Hvordan lære karikaturer

 

1.

Øv realistisk skisse først. Arbeid fra bilder for referanse, og skisser folk du kjenner. Gjør tegningene så realistiske som mulig. Når du har mestret å skisse menneskelige ansikter og organer realistisk, kommer det å bli lettere å endre elementer til karikatur.

2.

Studiere mennesker. Bestem hvilke funksjoner som skiller seg ut på et individ og hvordan Du vil understreke disse egenskapene i en karikaturskisse. Vær spesielt oppmerksom på øyne, nese og munn, siden disse er de mest definerbare egenskapene.

3.

Fokuser på ett element av motivet ditt på en gang. Arbeid på nesen først. Bestem de fysiske egenskapene til nesen som skiller seg ut. Hvis neseborene ser ut til å flare hele tiden, skisser du dette i portretten. Start med å skissere en mer realistisk versjon av motivets nese , så legg vekten ved å sakte utvide blussen til den ser latterlig ut, men beholder fortsatt noe av det opprinnelige utseendet.

4.

Øv på å skisse ulike ansikts- og kroppsfunksjoner som tegneserier. Jo mer du trener tegne tegneserieaktige elementer, desto raskere vil karikaturskisse bli bedre.

Tips og advarsler

  • Overvei å kjøpe en bok om tegning av karikaturer. Den beste måten å lære karikatur på er å tegne, men en referanse bok for hånd kan være nyttig.
  • Karikaturer understreker bestemte fysiske og personlighetstrekk i emnet, oftest på en humoristisk, satirisk måte. Hvis du allerede vet hvordan du skal tegne, må du lære å skissere karikaturer å studere en person og gjenskape ham som et overdrevet bilde på en slik måte at alle som kjenner emnet, vil gjenkjenne ham umiddelbart i karikaturen din.