Hvordan lage 2D-animasjoner

 

1.

Lag en 2D dukke ut av kartong ved å tegne hver del av dukken på separate kort. Hvis du for eksempel skaper en humanoid dukke, må du sørge for at hodet, kroppen, overarmene, underarmene, overbenene, bena, hender og føtter er tegnet separat. Farg dukken med kunstmarkører. La kortene tørke og kutte ut hver del av dukken, ved hjelp av en saks for å starte kuttet og en Exacto-kniv for detaljarbeid.

2.

Klipp et lite sirkulært hull i toppen og bunnen av hvert stykke. Ved å bruke svart tråd, binde hver brikke sammen slik at armene er koblet til øverst til venstre og høyre på kroppen, hodet er koblet til toppen av kroppen, bena koblet til høyre og venstre side av kroppen, og Hendene og føttene er festet til enden av armene og bena.

3.

Sett opp digitalkameraet ditt på et stativ som vender rett ned. Plasser dukken på et stykke konstruksjonspapir eller en bakgrunn du har opprettet. Sjekk visningsfinderen for å sikre at det ikke er skygger som kastes på dukken og papiret. Hvis det er tilfelle, flytt litt skrivebordslamper rundt omkretsen av dukken og bakgrunnen.

4.

Animer karakteren din ved å flytte hver lem en liten mengde og deretter ta et bilde. Du kan gjøre din karakter hoppe ved først å bringe karakteren i en knebøy og deretter sakte løfte tegnet og strekke bena. Animere tegnet som vinker ved å flytte armen frem og tilbake, ta et bilde hver gang du flytter tegnet.

5.

Last opp bildene i et program som iMovie eller Movie Magic. Du kan importere bildene og sette dem for å lage animasjoner med datamaskinen. Plasser et spor av musikk i animasjonen, og du har opprettet en enkel, men effektiv 2D-animasjon.

Tips og advarsler

  • Stå foran et speil med kroppen din som dukken og prøve forskjellige bevegelser slik at du kan få en ide om hva du skal animere.
  • Vær forsiktig så du ikke tråkker bitene sammen for tett, eller du vil ikke kunne flytte dem.
  • Det finnes en rekke måter å lage todimensjonale animasjoner på. Du kan tegne rammer og lage en flipp bok, flytte rundt farget sand, eller bygge papirtegn du kan animere ved å flytte brikkene i kroppen. Å lage en av disse animerte dukkene kan gjøres raskt. Selv om de har begrenset bevegelse, er de enkle å bruke til for enkle animasjoner.