Wombat Diet

 

Typer

Det finnes flere forskjellige wombatarter, som hver har sin egen diett. Alle wombats spiser unge gressskudd, mos, sopp, røtter av trær, busker og gress og bark av trær. Vanlige wombats kan fôre til mat nær kysten av havet og er kjent for å spise snøfisker. Southern hårete nosed wombats foretrekker flerårige gress som spydgress og spise bluebush og bindyi under tørke. Northern hairy-nosed wombats nyter tussock gress, poa gress og spyd gress.

Geografi

Wombats finnes i mange forskjellige biomer i hele Sørøst-Australia og Tasmania. Wombats lever i kystskoger, fjellrike skoger og gressområder. Den lokale plantemassen har en sterk effekt på kostholdet av wombats. Disse dyrene tilpasser deres fôring i henhold til hva som er tilgjengelig. De foretrekker urfolkegress til invasive ikke-innfødte. I noen områder av Queensland har invasivt afrikansk buffelgress blitt ledig mat for wombats.

Effekter

Fordi wombats spiser en diett som er relativt lav i næringsverdi, høy i fiber og lav protein, de trenger å spare så mye energi som de kan. Deres diett får dem til å ha ekstremt lav metabolisk hastighet - spesielt i tilfelle av Sør-hårdnøtt wombat. Wombats spiser liten mat, i forhold til størrelse, og bruker tre til åtte timer per dag foraging. Dette er mye mindre enn andre australske beiter, som kenguruer og sauer.

Tidsramme

Wombats er nattlige og har det meste av fôring under de kalde delene av natten. Under kaldere vær kan wombats komme ut om dagen for å beite eller sole seg. Under en wombats nattlige beiteperiode kan det reise over opptil 30 hektar, opprør små trær og busk es, graving for gressrøtter og beite på blader og annen vegetasjon. Wombats holder en rekke forskjellige burrows, slik at de kan variere lengre i løpet av deres nattlige fôringsperioder.

Beskjære ødeleggelse

Historisk sett har wombat dietten forårsaket en rekke problemer mellom dette dyret og mennesker. Wombats forstyrrer felt og avlinger og kan ødelegge beite. Wombats blir sett på som en ødeleggende gener og har blitt jaktet for deres oppførsel. Noen arter, for eksempel den nordlige hårete nosed wombat, er for tiden truet. Andre er fortsatt svært vanlige og jakter som skadedyr. Etter hvert som gårdene øker i tetthet, fortsetter spenningen mellom mennesker og fôring av wombats å øke. Wombats er store, tunge settpupper funnet i Australia, Tasmania og nærliggende øyer. Disse dyrene lever hovedsakelig i åpne gress- og eukalyptuskoger og skaper omfattende burrows. Noen arter er sosiale, og danner store kolonier. De forårsaker omfattende skade på beitemarker og marker mens de graver. Wombats er utelukkende vegetarianere og tilbringer mye av sin tid på beite på plantefôr.