Energikilder for barn

  Kjærlighet er ikke det som får verden til å gå 'rundt --- energi er. Uten energikilder vil vi ikke kunne gjøre mange av de vanlige aktivitetene som vi tar for gitt. Det er viktig for barna å innse energikilder som finnes der ute, samt fordelene og ulemperne til hver enkelt. Du kan lære barna om energikilder ved å koble dem til ideer de kan forholde seg til.

Undervisning om kull

Studentene kan ikke forstå hvor mye de kan påvirke bruken av kull. For å demonstrere dette, forklar at hvert pund kull produserer 926 watt-timer energi, og det som kullet brenner, gir det av 2,64 pounds karbondioksid (som forårsaker global oppvarming). Så vis (eller få dem til å undersøke, ved å se brukerens guider) hvor mange watt-timer energi flere eksempler på elektriske apparater bruker. For eksempel bruker et kjøleskap opptil 700 watt-timer, oppvaskmaskin bruker opptil 1450 watt- timer og en vanlig lyspære bruker opptil 60 watt-timer. Få dem til å beregne hvor mange pund kull er nødvendig for å koble disse enhetene --- hver gang oppvaskmaskinen går, eller hver dag lyspæren forblir på hele dagen - - så vel som hvor mye karbondioksid er produsert. Brainstorm sammen om hva de kan gjøre for å spare fossile brensler, for eksempel kull, og for å begrense global oppvarming.

Undervisning om olje (bensin)

Studenter kan ikke innse at bensin stadig blir mer og dyrere, og at noen skoler har forsøkt å gjøre endringer for å spare energi som produseres av bensin, for eksempel å kombinere bussruter og avbryte fotturer. Organiser en debatt der to grupper later til å være på skolestyret, diskuterer om disse endringene skal settes inn å påvirke skolen din. Oppmuntre elevene til å undersøke mengden gass som trengs for disse formål og å komme opp med oppfinnsomme måter å spare bensin på. Denne aktiviteten vil hjelpe elevene å forstå konsekvensene av de stigende prisene på bensin, samt viktigheten av å bevare bensin som vi bruker.

Undervisning om alternative energikilder

Studentene er kanskje ikke klar over mange av de alternative energikilder der ute i verden. For å rette opp dette, brainstorm en liste over energikilder som studentene dine er klar over, for eksempel kull, olje, solenergi og kjernekraft. Legg deretter til listen med andre alternativer som de kanskje ikke vet om, for eksempel naturgass, vindkraft, vannkraft, geotermisk energi og brenselceller. Diskuter kort hva hver enkelt er, inkludert hvordan den brukes. Du kan da definere begrepene 'fossile brensler' og 'alternative energikilder' og diskutere hvorfor kull, olje og naturgass er alle eksempler på fossile brensel, mens de andre er eksempler på alternative energikilder. Spør elevene hvorfor de tror at vi bruker noen energikilder mer enn andre --- spesielt fossile brensel mer enn alternativ energi.

Be lær elevene om å undersøke flere typer alternativ energi, i grupper og til vurdere hvilken type alternativ energi som er mest nyttig og praktisk. Oppfordre dem til å forklare deres svar og å diskutere dem som en klasse.