Slik starter du en kunstsamling

 

1.

Bestem på et medium. Hva trekkes du til? Det var en tid da maleriet ble ansett som det overordnede mediet for kunst. Nå er det flere valg enn noensinne. Skulptur og fotografering har alltid vært populære. Det er også digital kunst, collager og assemblages, glass, keramikk og mange andre. Samtidskunst kan inkludere flere av disse mediene, ofte på overraskende og nye måter.

2.

Besøk kunstgallerier. Overvej også alternative kunststeder og åpne studieturer. Mange talentfulle artister har rimelige priser fordi de betraktes som nye kunstnere. Ikke vær en kunstnobbe. Gå med tarmene dine. Bøker på kunsthistorie kan være nyttige, men er ikke helt nødvendige. Opplær deg selv. Se på mye og mye kunst. Bli en ekspert på hva du liker.

3.

Tenk på å samle kunst som en behagelig og givende hobby, ikke som en investering. Et spørsmål om å få frem et indre stønn fra en forhandler er om du spør om stykket vil gå opp i verdi. Forhandlere vet ikke svaret på det spørsmålet. Ikke hør på en forhandler som sier noe annet. Kunstprisene stiger som svar på offentlig etterspørsel, men en høy pris alene er ikke en god indikator. Kort sagt, noen ganger er kunstverk bare overpriset. Å studere kunstnerens karriere kan være nyttig for å bestemme dette.

Bygg din samling sakte. For at din smak skal utvikles riktig, velg stykker basert på individuell fortjeneste. Tendensen til å samle inn for å samle. Dette er kjent som 'fullføringssyndrom'. I denne situasjonen er du så ivrig etter å samle inn at du ikke klarer å skille mellom det som er bra og hva som er greit, eller en galskapskopi. Oppkjøp raskt, og du vil raskt trette på denne hobbyen.

5.

Utforsk nye verdener. Samlerens hjerte er noensinne lengsel. I løpet av årene kan du, ettersom paletten utvikler seg selge gamle stykker og skaffe nye. Disse kan være svært forskjellige fra hva du likte da du begynte. På denne måten blir du en aktiv deltaker i hva som skjer i kunstverdenen. Hold denne informasjonen i tankene, samle inn i hjertet ditt ' s innhold. Det kan være enormt givende for samleren som oppdaget en kunstner når de var ukjent og underforstått.

Tips og advarsler

  • Beskytt kunstsamlingen din. Vurder kunstutredning og forsikring hvis du har samlet seg i noen år, eller en kunstner du samler plutselig mottar anerkjennelse.
  • Original kunst vs. Skriver og repros. Det er greit å samle utskrifter og repros hvis du vet hva du gjør. Still spørsmål. Forvirring skjer ofte etter at en kunstner blir kommersielt vellykket. For eksempel er noen såkalte originale malerier høykvalitets utskrifter på lerret med et par kløfter av faktisk maling lagt på slutten. Det er greit, forutsatt at du ikke betaler det du ville ha for en ekte, enestående artwork. Bare husk, det er feilrepresentasjoner og disreputable forhandlere.
  • Tilbake på dagen hjalp kunsthandlere som den store Leo Castelli og den berømte kunstkritikeren Clement Greenberg oss med å bestemme hva som var kunst og hva som ikke var.

    I mangel av disse luminariske tastemakers kan selv den utdannede være tap av hvordan du bygger en samling.

    Denne artikkelen er ikke en omfattende guide, og det er heller ikke det siste ordet på kunstsamling. Den er utformet for å tjene som en generell veiledning for den personen som ønsker å begynne å samle kunst.