Enkel måte å lage et anemometer på

 

1.

Punch a hole u0026 # xBD; tommer under kanten av fire av plastkoppene.

2.

Punch to hull i den femte koppen, u0026 # xBD; tommer under felgen rett overfor hverandre og to andre hull u0026 # xBC; tommer under feltet jevnt fordelt mellom de to første hullene.

3. Ta koppen med fire hull og gjør ett hull i midten av bunnen av koppen ved hjelp av saks og trykknapp. Dette hullet skal enkelt passe blyanten gjennom det.

4. Ta en av koppene med ett hull i det og legg et halm gjennom dette hullet og tap på enden av halmen (litt bøyd oppover) sikkert til innsiden av koppen.

Skyv den andre enden av halmen gjennom to motstående hull i koppen med fire hull i den og gjennom det ene hullet i en annen kopp. Tape igjen halmen til innsiden av denne koppen. Tape koppene slik at de er på deres side og munnene vender motsatt.

6.

Bruk de to gjenværende koppene, gjenta trinn 4 og 5. Når dette er gjort, må hver av de fire tapete koppene være på sin side, og ingen to koppåpninger skal vende mot hverandre.

Trykk pennestrengen først bunnen av midten kopp og pin krysspunktet av de to stroppene til viskelæret, sikre dem det fast, men slik at koppene kan snurre fritt rundt den.

8.

Tegn ethvert skilt symbol med den svarte markøren på en av de fire roterende koppene. For å beregne vindhastigheten, teller hvor mange ganger koppene spinner rundt i vinden om 10 sekunder ved å bruke symbolet som en indikator. For grunnleggende beregninger er to til fire omdreininger tilsvarende en vindhastighet på 1 km / 2 km i timen, fem til syv omdreininger er 2 mph og 3 km per time, etc.

Tips og Advarsler

  • Dette kan være en god vitenskapsøvelse å gjøre med barn hjemme eller på skolen.
  • Anemometre brukes til å måle vindhastighet og kommer i en rekke forskjellige design, fra komplekse vitenskapelig kalibrerte modeller til de enkleste koppememometre som du enkelt kan lage hjemme. Disse enkle koppdesignene ble først laget i 1846, og de er fortsatt den grunnleggende modellen for de fleste anemometre laget i dag.