Magnetic North Vs. Grid North

 

Identifikasjon

Kartene vil ofte vise både rutenett nord og magnetisk nord i legenden. Den magnetiske norden er symbolisert av en linje som slutter med halvparten av et pilespiss, eller bokstavene 'MN.' Rutenett nord er angitt med bokstavene 'GN' eller bokstaven 'y.'

Misforståelser

Et kompass peker ikke direkte mot Nordmagnetisk polen; et kompass justerer seg med det lokale geomagnetiske feltet, som varierer etter sted.

Typer

Foruten magnetisk nord og grid nord er det også ekte nord, punktet på jordens overflate hvor magnetfeltet peker magnetisk deklinering refererer til vinkelforskjellen mellom magnetisk nord og sann nord. Magnetisk nord er vanligvis oppført på et kart.

Betydning

De fleste kartkoordinatsystemer, og derfor nett nord, er faktisk basert på ekte nord

Expert Insight

Ifølge Canada Geological Survey, er Nordpolen ikke stagnerende og roterer i en elliptisk bane på en daglig basis. Fra 2010 er plasseringen av Nordpolen i endring med ca. 15 km per år. Nord, i retningsretning, kan måles på forskjellige måter. Magnetisk nord er norden som en kompassnål peker på, og rutenett nord er et navigasjonssymbol som refererer til nordlig retning i henhold til rutenett på et kart.