Slik beregner du strømnivå i forsterker

 

1.

Slå på forsterkerkretsen. Hvis forsterkeren er en prefabrikerte enhet, setter du utgangsvolumet til maksimal innstilling. Slå på det digitale multimeteret, og sett skalaen til 'Volts AC'. Mål spenningen over utgangsledningene. Skriv ned spenningsmåling. Hvis du bruker en prefabrikkerte enhet, går du videre til trinn 2. Hvis du bruker en prosjektforsterkerkrets, går du til trinn 3.

2.

Hent impedansens (eller motstands) verdien for hodetelefonene eller høyttaler fra eierens manual eller brukerdokumentasjon, og skriv dette nummeret ned. Multipliser spenningsverdien ganger spenningsverdien, og divisjon produktet med impedansverdien. Hvis for eksempel forsterkerspenningen er 12 volt AC og høyttalerimpedans er 8 ohm, beregne effekten i kretsen med følgende formel: (12Vx12V) / 8 u0026 # x3A9; = 18 watt.

3.

Bytt multimeterskala til 'Current' -innstillingen. Fest en av multimeterprober til en av forsterkerutgangsledningene. Fest den andre multimetersonden til den første ledningen på motstanden. Fest den andre motoren til den ledige forsterkerutgangsledningen. . Multiplikere spenningen med strøm for å oppnå strøm. For eksempel, hvis spenningsavlesningen var 12V, og den nåværende avlesningen var 1,5A, m til slutt 12V ved 1.5A for å få 18W.

Elektroniske forsterkere konverterer et lavspennings vekselstrøms elektrisk signal til et høyspennings elektrisk signal. Forsterkere kan brukes til å øke utgangseffekten til lydsignaler, radiosignaler, eller kan brukes til langdistanse kraftoverføring.

Beregning av effekten i en forsterkerkrets kan gjøres ved å bruke Watt s Lov. Kort sagt, forklarer Watts lov at kraften (målt i Watts) er lik spenningen multiplisert med elektrisk strøm (målt i forsterkere). En ekvivalent metode for beregning av effekt er ved å dividere volt kvadrert av motstand (målt i Ohms).