Historien om grafisk design kunst

 

Symboler

Symboler har en lang historie som foregår i det skrevne ordet, med hulmalerier i Frankrike som dateres tilbake rundt 17.000 år. Symboler er enkle visuelle bilder som destillerer en ide til et ikon, for eksempel en bedriftslogo. Svært spesifikke ideer, for eksempel gruppeledelse eller eierskap, kan kommuniseres med symboler uten å bruke ord.

Tidlig skriving

Når landbruket utviklet seg i Mesopotamia, ble symboler utviklet for å holde oversikt over landbruksproduksjon og overskudd. Like tidlig som 8000 f.Kr. ble leireketener kalt bullae utviklet med bestemte former for å representere ulike husdyr og avlinger. Rundt 3100 f.Kr. ble tokens kassert. Formene selv ble trukket inn i våte leire tabletter. Kjent som cuneiform, det er den eldste registrerte menneskelige skrivingen. I Egypt ble hieroglyffer utviklet rundt 2600 f.Kr., en stil med skriving med lindring, med betydning formidlet av både fonetiske symboler og bilder. Det klassiske romerske alfabetet var på plass i det første århundre e.Kr.

Gutenberg og Movable Type

Johann Gutenberg er kreditert for å perfeksjonere et flyttbart typesystem i Tyskland rundt 1450 e.Kr. Enkelte utskriftssystemer ble brukt før, men Gutenbergs nyskapning var etableringen av et modulært system for komponering av sider. Det var mulig å skrive ut flere kopier av bøker for første gang, ved å bruke den bevegelige typen i enkle trepresser. For noen tiår har skrivere satt opp butikk over hele Europa, noen ganger sammenstøt med myndighetene over ideene som ble spredt i deres trykte verk. Under renessansen og opplysningen utviklet en rekke designere raffinert typografi. William Caslon, John Baskerville og andre skapte typestiler som er

Industri og kunst i det 19. århundre

Med den industrielle revolusjonen hadde det britiske samfunnet på 1800-tallet midler og velstand for å skape kunst og håndverk som kunne kjøpes av middelklassen. som William Morris tok initiativet og skapt vakre grafiske design. Han grunnla Kelmscott Press i 1891, dedikert til å produsere vakkert designet og trykte bøker. Andre Brit ish presser som Golden Cockerel Press og Doves Press fulgte Morris 'eksempel i feltet.

Utviklingen i det 20. århundre

Betydningen av plakaten i grafisk design kunst steg i det 20. århundre, med en kombinasjon av forbedret utskriftsteknikker og påvirkning av moderne kunststiler. Anerkjente kunstnere som Henri Toulouse-Lautrec designet plakater for teatre. Art Nouveau-bevegelsen med sin naturalistiske pro-natur-tilnærming påvirket grafisk design, samt arkitektur og industriell design. Kubisme og futurisme har i sin tur påvirket grafisk design kunst i plakater, publikasjoner og annonser. Bauhaus var en moderne kunstskole fra begynnelsen av 1900-tallet som hadde stor innflytelse på grafisk design og arkitektur med vekt på ren, elegant design som formidles tydelig.

Reklame

Med amerikansk etterkrigs velstand på 1950-tallet, grafisk Kunstnere ble oppfordret til å produsere bilder i tjeneste for å selge forbrukerprodukter til den voksende middelklassen. Magazine sirkulasjon var opp som kunstnere skapt reklame for å markedsføre alt fra sigaretter til luksusbiler. Sofistikert bilder og illustrasjoner var ansatt for å overbevise målgruppen om å kjøpe.

Den digitale revolusjonen

Ved slutten av 1980-tallet endret grafisk design fra foto mekanisk produksjonsteknikker til digitale teknikker, noe som gjør det enklere enn noensinne å lage grafikk bilder med type, illustrasjoner, bilder og farge. Dagens profesjonelle grafikere lager interaktive 3D-bilder for det nye digitale media, samt tradisjonell grafisk design kunst for utskrift. Grafisk design kunst har blitt brukt i tusenvis av år for å formidle meldinger gjennom bruk av ord, bilder og symboler. Dateres tilbake til grotte malerier og opprinnelsen til håndskrift, grafisk design kunst har blitt brukt til formål som strekker seg fra begravelse helligdag til å selge forbruksvarer. Det kritiske historiske øyeblikket for grafisk design kan ha vært oppfinnelsen av trykkpressen, men dagens eksplosjon av elektroniske medier rivaler sin betydning som grafiske kunstnere scramble for å holde tritt med teknologi, mens de gleder seg over sin evne.