Hva er Forked Lighting?

 

Hvor lynet oppstår

Vann og ispartikler inne i skyene knekker mot hverandre, noe som forårsaker statisk elektrisitet å bygge opp. Negativt ladede partikler er tyngre og har en tendens til å samle seg på bunnen av skyen. I et forsøk på å gjenopprette balanse tiltrekkes de positivt ladede mål på bakken eller i luften.

To streik i en

Lyngaffel er faktisk to streik. Den første, kalt 'lederslag', reiser fra skyen til bakken, til en annen sky eller ut i luften. Det andre eller 'returslaget' går tilbake gjennom samme bane.

Sky-to-Ground-streik

Sky-til-jord-streik er den mest skadelige, men ikke den hyppigste, form for lyn. Lyn tar alltid den korteste banen til bakken, noe som betyr at den ofte rammer høyeste punkt.

Intercloud Lightning

Gaffelbelysning kan også reise mellom motsatt ladede deler av to skyer uten å røre bakken. Fordi det forblir i luften, har det en tendens til å forårsake mindre skade.

Varmefaktoren

Energien som slippes ut av lyn overhetter luften rundt den til temperaturer så høy som 54.000 grader Fahrenheit - mer enn fem ganger varmere enn solens overflate. Dette gjør at luften ekspanderer raskt, noe som forårsaker høyt klapp eller torden.

Beregning av avstanden

Forskjeller mellom lys- og lydhastighetens hastighet for tiden mellom lyset og tilhørende torden. For å beregne avstanden mellom deg og lynnedslaget, teller sekunder mellom blits og tordenklump og divider med to. Resultatet er avstanden i kilometer mellom deg og lynet. Forked er en av flere former for lyn. Den er preget av flere hakkede linjer som kan reise fra himmelen til bakken, mellom skyene eller fra en sky ut i luften.