Hva oppdaget Galileo med teleskopet?

 

Fjellene på månen

I 1610 publiserte Galileo 'The Starry Messenger', som inkluderte observasjoner av fjell og daler på månen. Aristoteliske ideer på den tiden uttalt at himmellegemer var glatte, sfæriske kropper. Likhetene mellom egenskaper på jorden og månen vil også bidra til Galileos tro på at samme type materie og naturlig bevegelse eksisterte i himmelen som på jorden.

Moons of Jupiter

Også publisert i 'The Starry Messenger 'var Galileos observasjoner av fire måner rundt jorden Jupiter. Galileo brukte disse månene til å støtte den kopernikanske heliocentriske (solcenter) modellen over den ptolemaiske geocentriske (jord-sentrert modellen). Disse månene oppdaget at ikke alle himmellegemer dreier jorden rundt, og at månen rundt jorden var ikke unik.

Faser av Venus

'Letters on the Sunspots', utgitt i 1612, inkluderte observasjoner på planeten Venus. Venus, han hadde observert, gjennomgikk faser. Galileo hevdet at disse fasene skyldes Venus 'nærmere bane rundt solen enn jorden, noe som gir ytterligere bevis for den heliocentriske modellen. Ved å bruke teleskopet til å utforske himlene, inneholdt Galileo Galilei observasjoner fjell på månen, faser av Venus og måner rundt Jupiter. Ved publisering av disse observasjonene utfordret Galileo de eksisterende antagelsene om universet.