Slik bruker du illusjonseffekten i GIMP

 

1.

Finn et passende bilde og åpne bildet i GIMP. For spesielle effekter som dette, liker jeg å velge bilder som ikke står alene som gode bilder. Dette bildet er ikke størst. Belysningen er flat og bakgrunnen er litt distraherende, men øynene og ansiktsuttrykket har noen

Når du har åpnet bildet, klikker du på FILTERS og MAPPING for å finne og velge ILLUSION-kartet. Dette vil åpne Verktøykassen for Illusjonseffekten. Merk at du kan velge mellom to forskjellige typer illusjoner og justere hver modus ved å endre antall divisjoner.

3.

Flere divisjoner vil forårsake algoritmen å dele bildet i flere segmenter som skaper forskjellige utseende. Du kan angi divisjoner med et negativt eller positivt tall, og hver enkelt vil gi et helt annet utseende for etableringen. Når du justerer divisjonene og modiene, kan du se resultatene i forhåndsvisningsvinduet Du kan også endre zoom på forhåndsvisningsvinduet for å forhåndsvise forskjellige deler av bilde.

4.

Dette var mitt første forsøk. Dette ble gjort i modus 2 med +8 divisjoner. Jeg liker det ikke i det hele tatt, så det er på tide å klikke UNDO og begynne igjen. GIMP gjør det enkelt å la deg velge å lage et bilde i et nytt vindu. Lukk det nye vinduet uten å lagre og starte det.

5.

Den andre illusjonen er bedre, men for opptatt for min smak. Dette ble gjort med modus 1 og pluss 32 divisjoner.

6.

Etter noen eksperimenter, fikk jeg endelig en som jeg liker. Den viser de beste egenskapene til modellens ansikt, øyne og lepper. Det blir kvitt den distraherende bakgrunnen og skjuler den dårlige belysningen. Denne ble gjort på modus 1 med -16 divisjoner. Appletet krever mye eksperimentering, men med det riktige bildet og litt tålmodighet kan du gjøre et blidt fotografi til noe interessant og muligens kunstnerisk.

Tips og advarsler

  • Husk å lagre skapelsen under et nytt filnavn for å beskytte integriteten til bildearkivet ditt.
  • Ikke vær redd for å eksperimentere, GIMP vil gjøre opprettelsen til et nytt vindu, så det er veldig enkelt å bare lukke vinduet og starte om du ikke liker resultatet.
  • En av fordelene ved GIMP over mange andre bildeditorer er det store utvalget av verktøy og effektfiltre som følger med programvaren. GIMP er også gratis med både Mac- og PC-versjoner og fra min personlige erfaring, 'bullet proof' i drift. En av MAPPING TOOLS som GIMP tilbyr kalles Illusion Map. Dette gjør det mulig for brukerne å lage nytt kunstverk ved hjelp av et bilde som kilden. Verktøyet er enkelt å bruke, men krever nøye bildevalg og noen eksperimenter for å lage effektivt kunstverk. Les nedenfor for noen tips om hvordan du bruker dette unike kartleggingsverktøyet.