Fordeler med hydrogenbrenselceller

  Hydrogen har lenge vært ettertraktet som en alternativ energikilde. Det gir en ren og miljøvennlig energiforsyning som mange alternative energikilder ikke kan. Advokater, inkludert National Hydrogen Association, presser landene til å utnytte hydrogenbrenselceller og høste fordelene de tilbyr.

Utslipp

Hydrogen frigir bare vanndamp når den brennes. Dette betyr at mindre karbondioksid --- som er vanlig ved brenning av fossile brensel --- slippes ut i atmosfæren. Siden forekomsten av bevissthet om global oppvarming har rene utslipp blitt ekstremt viktige på grunn av fossile brensels negative virkninger på miljøet.

Effektivitet

Vanndrevne kjøretøy vil gå lenger på mindre drivstoff enn tradisjonelle bensin- drivstoffmotorer. Ifølge 'Popular Mechanics' er hydrogen 25 prosent mer effektiv enn bensinmotorer.

Fremtid

Fremtiden for biler som kjører på hydrogen, ser lovende ut. I 2010 var over 1 miljard dollar av forskning og finansiering er investert i hydrogen brenselceller.

Mange bilprodusenter endrer retning i produksjon og inkorporerer hydrogen eller delvis hydrogenbiler i deres utvalg. Honda, GM og Mercedes har alle opprettet eller planlagt å skape hybridbiler som i det minste delvis går av med hydrogen. Selv om hydrogen har mange fordeler, er det fortsatt ekstremt dyrt siden det ikke er mye produsert. Teknologien trenger også tid til å hente seg i dag s energibehov før det vil være klart for allmennheten å bruke.

Lyd

Mengden lyd produsert av hydrogenbrenselceller er langt mindre enn tradisjonelle forbrenningsmotorer. Det er fortsatt pumper og kompressorer i hydrogenbrenselceller, men lyden de produserer er minimal.

Energiavhengighet

En grunn til at mange regjeringer og aktivister presser på hydrogenbrenselcelleteknologi, er fordi det vil redusere avhengigheten av utenlandske olje. Ved å redusere avhengigheten av utenlandsk olje har landene bedre kontroll over energiforsyningen og etterspørselen --- noe som bidrar til færre ressursproblemer med land over hele verden.