Slike utvikler for kunstfilmpapir

  Å velge en papirutvikler er en viktig beslutning, da hver utvikler produserer forskjellige resultater. Enten det er en harpiksbelagt eller fiberbasert papir, kan den riktige utvikleren påvirke tonen og følelsen av en ferdig utskrift. Type papir og utvikler har så stor innflytelse i det endelige bildet som bildet som ble fotografert, hvordan det ble fotografert og hvordan den ble skrevet ut.

Neutrale Utviklere

Nøytral Utviklere produserer et bredt spekter av toner i fotografisk utskrift og har liten eller ingen innflytelse i toner 'temperaturer. Svartene vil være en ekte svart og de hvite vil være rene hvite.

Eksempler på nøytrale utviklere er Ilfords multigradeutvikler og Kodaks Dektol-utvikler.

Cool Tone Developers

Som navnet antyder, produserer disse utviklerne kule toner i den endelige utskriften. Svartene og gråene vil vise en lyseblå farge. Denne typen utvikler er ideell for å gi en kald følelse i seerne på utskriften og forbedrer bildene av snø eller kuldeinnstillinger. Kule toneutviklere er ikke populære blant de fleste fotografer, da en nøytral eller varm tone er begunstiget. Kodaks Dektol er et eksempel på en kul eller kaldt toneutvikler og vil forbedre de kule tonene av papirer kjent for Polymax-T er et annet Kodak-produkt som produserer kjøligere toner.

Varmtoneutviklere

Varmtoneutviklere gir en rødbrun fargetone til svart og grå i den endelige utskriften. Sterke varmetoneutviklere skaper en sepia-lignende tone, mens andre bare legger til et hint av varme til et bilde. Ilfords Bromophen er et eksempel på en varm tonepapirutvikler.

Nedre kontrastutviklere

Lavere Kontrastutviklere som Kodak's Selectol-Soft reduserer kontrasten i en utskrift. Dette er nyttig når det gjelder å produsere et bredt spekter av gråtoner i et bilde som utviser høy kontrast av bare svart og hvitt. Mange snøscener gir høy kontrasttrykk med liten detalj , men ved å bruke en lavkontrast utvikler en fotograf fanger mer detalj ved å produsere bredt tonalområde i utskriften.