Definer kjemisk forurensning

 

Definisjon

Kjemisk forurensning oppstår når kjemikalier som kommer fra menneskelige aktiviteter kommer inn i miljøet, forurenser luft, vann eller jord. Syr regn, klimagasser og ozon er alle eksempler på kjemisk forurensning.

Kjemikalier som forårsaker vannforurensning

Pesticider og gjødsel som inneholder nitrater og fosfater er en kilde til kjemikalier som forårsaker vannforurensning. Disse kjemikaliene siver seg i grunnvannet og blander seg med avløp som beveger seg til innsjøer og elver.

Industrielle utslipp kan også forårsake vannforurensning. Et eksempel er kvikksølv i avløpsvann fra papirprodusenter. I stedet for å forbli inert som forventet, reagerte kvikksølv på bakterier i vannet og ble forandret til metylkviksølv. Nå kan kvikksølvnivåer i fisk som sverdfisk utgjøre farer for folk som spiser det.

Kjemikalier som forårsaker luftforurensning

En stor kilde til kjemisk forurensning i luften er fossilt brensel brent av verktøy, næringer og motorvogner .

Svoveldioksid produseres når kull blir brent. Det er en ingrediens av surt regn og kan forårsake lungeskade for personer som puster store mengder av det. Nitrogenoksider er et biprodukt av motorkjøretøyer som biler, lastebiler og fly. Disse oksyder er også en bestanddel av surt regn og kan forårsake lungeskader på mennesker over tid. Andre kjemikalier som forårsaker luftforurensning inkluderer ozon, karbonmonoksid og bly.

Kjemisk forurensning i jord

Kjemisk forurensning i jord kan skyldes overbruk av gjødsel, plantevernmidler og herbicider. Bygg- og rivingstjenester er også kilder til jordforurensning, som gruver, deponier og støperier.

Forebygging av forurensning

Personer kan bidra til å forhindre kjemisk forurensning ved å gjøre enkle endringer i vaner og aktiviteter. Noen måter du kan forhindre kjemisk forurensning på, er å kjøpe bare de kjemikaliene du trenger, kjøpe minst skadelige eller minst farlige produkter, blande og påføre plantevernmidler ved riktig konsentrasjon og ved hjelp av alternative drivstoff. Kjemisk forurensning skader miljøet og utgjør både kortsiktige og langsiktige helsefare for mennesker.