Fordelene ved å bruke Levers u0026 Remskiver

  Det er skrevet i legender at en eneste mann flyttet et helt krigsskip fylt med soldater ved hjelp av et system av trisser. Rullehjul og løfter har gjennom historien gjort lett arbeid med å løfte og flytte ting. Mange moderne maskiner og verktøy fortsetter å bruke prinsippene for disse enkle maskinene. Giant kraner løfter tusenvis av tonn ved hjelp av prinsippene på trisser, mens enkle verktøy som trillebår og kjefter bruker prinsippene til spaken. Liver og remskiver gir fordeler til brukerne.

Mekanisk

Mekanisk fordel beskriver hvorvidt en enkel maskin multipliserer kraften som utøves på den. Liver og remskiver gir brukerne mekanisk fordel. Folk kan redusere mengden innsats som trengs for å løfte og flytte ting ved hjelp av spak og trisser. Mekanisk fordel er uttrykt av tall, med en tilsvarende ingen fordel enn å endre retningen lasten beveger seg. En mekanisk fordel med to betyr at maskinen dobler personens innsats. Du kan øke mekanisk fordel i to multipler på to. Du kan endre den mekaniske fordelen som spaker og remskiver tilbyr ved å endre hvordan de konfigureres.


Levere gir en mekanisk fordel ved hvordan lasten er plassert på dem i forhold til plasseringen av giret og innsatsen. Du uttrykker den mekaniske fordelen av spakere ved å bestemme forholdet mellom spakenes lengde på Effektens side av motoren i forhold til lengden på lastsiden.

Ideell mekanisk fordel

Ingeniører og fysikere bruker formler for å beregne den ideelle mekaniske fordelen med en remskive eller spak. Resultatene av beregningene er kun teoretiske fordi de ikke tar hensyn til virkelige forhold som temperatur og fuktighet og hvordan disse variablene påvirker den mekaniske fordelen.

Faktisk mekanisk fordel

Du kan bruke formler til å uttrykke Den faktiske mekaniske fordelen med en trisse eller spakkonfigurasjon. Disse formlene tar hensyn til variabler som energi som er tapt for friksjon.

Retningsrikt

Fastruller gir ikke brukeren noen mekanisk fordel, men de gir brukeren den evnen til å flytte lasten i en retning forskjellig fra den retningen kraften påføres. En person kan bruke dette oppsettet til å heve en last som er lik styrkeen fra bakken til den andre historien om en bygning mens den er igjen på bakken.

Når du bruker en spak, jo nærmere belastningen er til spaken, jo mindre innsats er det nødvendig å flytte lasten. Men lasten beveger seg ikke veldig langt i ønsket retning. Hvis du vil flytte lasten lenger da må du Flytt spaken lenger fra lasten. Dette krever mer innsats for å flytte lasten.