Hva er borsyrepulver?

 

Kjemi

Borsyre er et hvitt, krystallinsk fast stoff med kjemisk formel H 'BO', som noen ganger er skrevet B (OH) u0026 # x2083 ;. Det er bare lite løselig i vann. Det smelter ved 170 grader Celsius, ved hvilken temperatur det vil dekomponeres i vann og metaborinsyre (HBO).

Produksjon

Borsyre fremstilles ved kombinasjon av boraks (natriumtetraboratdekahydrat, Na u0026 # x2082 ; B u0026 # x2084; O u0026 # x2087; - 10H u0026 O; O) med muriatsyre (saltsyre, HCl).

Anvendelser

Borsyre finnes ofte i insektmidler. Den virker som en uvanlig virkemåte ved å trenge inn i eksoskeletet og drepe insekter ved dehydrering, selv om den nøyaktige mekanismen ikke er godt forstått.

Toksisitet

Borsyrens akutt toksisitet er angivelig omtrent den samme som for natriumklorid (bordsalt). I store doser er det imidlertid kjent å forårsake sterilitet hos mannlige testdyr.

Fun Fact

I 1943 ble den originale Silly Putty syntetisert fra borsyre og silikonolje. Borsyre, også kjent som ortoborsyre eller boracinsyre, betraktes generelt som et 'trygt' insektmiddel med relativt lav humant toksisitet. Det forekommer naturlig i planter (inkludert grønnsaker), og små mengder er nødvendige for riktig planteutvikling.