Hva er et Runaway drivhus?

 

Drivhusgassopprinnelser

Drivhusgasser frigjøres i stor grad av vulkanisme eller industrielle menneskelige midler. Disse gassene inkluderer, men er ikke begrenset til, karbondioksid, metan og svoveldioksid.

Runaway Greenhouse Effect på Venus

Venus er det beste eksempelet på en bølgende drivhuseffekt. Den nåværende teorien er at Venus var nesten jordens tvilling tidlig i solsystemets historie. Enkelte hendelser forårsaket en stor mengde vulkanisme og frigjorde en intens mengde klimagasser i atmosfæren. Overflatetemperaturen på Venus er over 400 grader Celsius. Den atmosfæriske tettheten er 90 ganger høyere enn jordens, og skaper nok press for å knuse til en bil.

Tidslinje

Runaway drivhuseffektene tar nesten astronomiske mengder tid å bygge opp og få effekt. Den nåværende tidsrammen for jord er ukjent på grunn av ukjente faktorer om mengden klimagasser som slippes hver dag og planetens klimagassgrense.

Historie

Drivstoffgassen ble først oppdaget av Joseph Fourier i 1824. Drivhusgassen Effekt ble først studert og undersøkt av Svante Arrhenius i 1896.

Misforståelser

Den grønne drivhuseffekten må ikke forveksles med globale klimaendringer. Den nåværende teorien om globale klimaendringer inkluderer faktorer som menneskets påvirkning av klimaet på industrielle måter, solens rotasjon, solspotaktivitet og tiltningen av jordens akse mot solen. Drivhusgass-effekten kan imidlertid være en del av globale klimaendringer. Runaway drivhuseffekten er oppvarmingsprosessen som drivhusgasser kan forårsake når dens tetthet i atmosfæren blir høy nok. Drivhusgasser beholder infrarød energi fra solen og frigjøres i form av varme. Hvis gassdensiteten øker, øker energispenningen, noe som skaper en positiv tilbakekoblingssløyfe og den grønne drivhuseffekten.