Hvordan lære barna om farge med en kunsttur

 

1.

Velg dine farger

Start med en boks med fargeblyanter eller fargeblyanter. Bruk de som har flere nyanser av hver farge. Sett fargene eller blyantene i en plastpose og ta dem med deg. Du bør også ta en tom skissebok eller pute av skrivepapir.

2.

Planlegg en tur

Gå en tur et sted hvor du er sikker på løp inn i en rekke farger. En bygate, en gresskarpatch, en bondes marked eller en skogsti.

3.

Finn farger

Når du går, prøv for å finne et objekt som akkurat passer til fargen på fargeblyanten eller fargeblyanten. Når du finner objektet, skriv det ned. Bedre ennå, klikk et bilde av det.

For eksempel, hvis du finner en fallblad som er akkurat det samme som oransje som din 'makaroni og ost' krystall, skriv ned 'Maple leaf - makaroni og ost.'

Din utflukt

Når du er ferdig, tegne hvert objekt i sin virkelige livsfarge. Hvis du tok bilder, kan du bruke dem som referanse. Hvor realistisk kan du lage hvert element? Var fargene så nær som du trodde de var?

Har du noen gang kikket frem og tilbake mellom en malingbrikke og en vegg og tenkte, 'Er det samme farge?'
Det kan virke som å kunne skille ut subtile avvik i fargen og nyanse har mer å gjøre med Synet ditt enn praksis, men sannheten er at det er en ferdighet som kan forbedres med instruksjon. Mange universiteter krever at kunststuderende tar en hel klasse om emnet.
Hjelp barna å utvikle denne ferdigheten tidlig ved å ta en fargestigning.