Hvordan presentere en bok til en utgiver

 

1.

Send et spørrebrev til en utgiver. Brevet skal begynne med et engasjerende teaseravsnitt og inkluderer også dine kvalifikasjoner for å skrive boken, bokens synopsis og grunnen til at du synes det ville passe bra med denne utgiveren. Spørringsbrevet bør omhyggelig redigeres og gjennomtenkt skrives.

2.

Forbered en pakke for å sende til interesserte utgivere. Pakken skal inneholde et eksempelkapittel (40-50 sider), en tresiders sammenbrudd av boken og en to sideanalyse av markedet for boken.

Send disse elementene til utgiverne som uttrykker interesse for boken. Når en utgiver har dedikerte ressurser til å evaluere boken din, Du bør føle deg trygg på at du kontakter utgiveren om eventuelle spørsmål eller bekymringer du har om prosessen.

4.

Svar raskt på spørsmål eller bekymringer utgiveren kan ha. utgiveren kan ha, er hva slags publikum boken vil ha og hvor mye videre redigering er nødvendig. Se hvilke vellykkede bøker som har gjort lignende strukturelle eller stilistiske valg til boken din.

Når boken din er ferdig, kan du finne deg selv forvirret med hvordan du får den i hendene på utgivere. Store forlag, som Random House, godtar vanligvis kun innleveringer fra forfattere med agenter, men små forlag kan vurdere 'uagentlige' innleveringer. Sjekk alltid utgiverens retningslinjer, og prøv deretter å finne ut hvilket selskap som passer best for din bok. For eksempel er det enkelte utgivere som har større suksess på markedsføringsmemorier og andre fiksjoner. Selv om dette ikke er den eneste faktoren, kan det være betydelig i den vanskelige prosessen med å få boken din lagt merke til.