Slik beregner du en motorbelastning

 

1.

Finn navneskiltets vurdering av strøm og spenning. Merkeskiltet er maksimalverdien på motoren, og er vanligvis gitt av produsenten. For eksempel, anta at typeskiltverdiene er henholdsvis 15A og 10V for strøm og spenning.

2.

Beregn RMS-strømmen og spenningen for de tre fasene . Gjør dette ved å kvadre alle tre individuelle verdier (dvs. multiplisere tallet i seg selv), ta gjennomsnittet av de kvadratiske verdiene, og til slutt ta kvadratroten av dette nummeret.



For eksempel antar strømmen for de tre fasene å være 7A, 8A og 11A. Ta gjennomsnittet av kvadratverdiene ved å legge dem sammen (49 + 64 + 121) og dividere med 3, som tilsvarer 78. Ta kvadratroten av den verdien, noe som gir 8,8A. Anta den beregnede verdien for RMS-spenningen på 6,2 V.

3.

Del den beregnede RMS-strømmen ved navneskiltens nominelle strøm. Ved å bruke de ovenfor angitte verdiene vil dette gi 8,8A dividert med 15A, som tilsvarer 0,59. Gjør det samme for RMS spenning og merkeskilt merkespenning. Ved å bruke verdiene ovenfor gir dette 6,2 V dividert med 10 V, som tilsvarer 0,62.

4.

Multipliser disse to tallene sammen, multipliser deretter med 100. Dette gir deg produksjonen effekt i prosent av nominell effekt (dvs. motorbelastning). I dette eksemplet er 0,59 multiplisert med 0,62, deretter multiplisert med 100, lik 36,5. Derfor har motoren en belastning på 36,5 prosent.

Tips og advarsler

  • Den optimale belastningen for en motor varierer fra 50 til 75 prosent.
  • Motorbelastningen kan brukes til å bestemme hvor tett en motor kjører til den anbefalte belastningen. Å ha en motor som kjører under den optimale belastningen, reduserer motorens effektivitet, mens overbelastning av en motor vil redusere motorens levetid drastisk. Beregning av motorbelastningen kan gi deg en ide om hvor effektiv motoren din kjører, og om du trenger å foreta nødvendige endringer.