Hva er en Silicon Power Rectifier?

 

Konstruksjon

De fleste kraft likerettere er laget av silisium. Av denne grunn kalles de også silikonforsterkere.

Funksjoner

Små signaldioder og normal likeretterdioder brukes til lav til middels strømbehov. Noen av dem kan håndtere store spenninger, for eksempel 1k volt, men strømmen må være liten, eller de vil bli ødelagt. Strøm likerettere kan håndtere store mengder strøm, som for eksempel 25 til 100 til 2000 ampere eller mer.

Pakketyper

Silikongraft likerettere er innkapslet i metall for å forsvinne varmen som genereres av store strømmer. De vanligste typene begynner med DO eller TO.

DO Pakker

Dette er typer som DO-4 eller DO-8. Varmepumpen er metall med et hull, og katoden er vanligvis et boltlignende stykke.

TIL Pakker

Disse kommer i flere typer, og brukes av Schottky Power Rectifiers. Diodene er festet til en metallplate, og de kan være vertikale med ledninger på bunnen. De er oppvarmet. Populære typer er TO3s og TO220s.

Brukes

Silisiumforsterkere brukes i industrien, militæret og ved byråer som NASA. De finnes i strømforsyninger, batteriladere, automater for maskinverktøy og spenningsomformere. Dioder er halvlederkomponenter, hvis primære rolle er å begrense strømmen til en retning. De kan ses som elektroniske brytere. Dioder kan utføre som likerettere, noe som betyr at de konverterer vekselstrøm til likestrøm. De som kan fungere i høyspenningssituasjoner kalles kraftforsterkere.