Slik beregner du induktansen til en spole

 

1.

Beregn induktansen til en spole som en pedagogisk øvelse eller hvis du forventer en dag å bygge en radio fra reservedeler. Spolene du kjøper vil ha henrysen (måling av induktans) tydelig merket. Å kjenne formelen vil hjelpe deg å forstå spolens oppførsel, og det er ingen bedre måte å forstå og huske en formel enn å bruke den.

Ta to målinger: lengden på spolen og spiralens diameter. Jo mer nøyaktig du lager disse målingene, jo mer nøyaktig blir resultatene dine. I beregningen som følger, vil 'L' være lengden på spolen og 'D' vil være diameteren til spolen. Teller nå antall ringer i spolen. Dette vil være 'N' i formelen. Nå som du har verdier for L, D og N, kan du gjøre beregningen.

3.

Beregn inductansen ved å kvadre både N og D. Deretter multipliserer firkantene og deles Resultatet av (18D + 40L). Dette vil gi deg induktansen i microhenrys. Det er en million microhenrys i en henry. Formelen er:

Mikro henrys av induktans i en spole = (N ^ 2) (D ^ 2) / (18D + 40L) hvor 'N' er det samme som antall ringer i spolen, 'D' er lik spolenes diameter og 'L' er lik spolenes lengde.

Tips og advarsler

  • Med mindre du har en programmerbar kalkulator , er det tilrådelig å gjøre denne beregningen i trinn. For eksempel beregner du 18D og skriver den ned; beregne 40L og skrive det ned. Legg til 18D til 40L og skriv 'nevner = (hva det er).' Gjør det samme for telleren. Ditt siste skritt vil være å dele telleren med nevnen for å få induktansen.
  • Det finnes online-induktans kalkulatorer som kan gjøre denne beregningen mye enklere. Du må fortsatt måle spolen.
  • Med mindre ledningene dine er isolert, vil beregningen være feil hvis noen av ringene berører.
  • Denne formelen kan endres hvis du bruker en uvanlig måling av ledning eller en kjerne for spolen. Noen elektroniske kalkulatorer kan ta dette i betraktning.
  • Spoler er induktorer - de motstår strømmen av vekselstrøm. Denne induktansen oppnås ved magnetisk skifting av forholdet mellom spenningen (hvor mye elektromagnetisk kraft blir brukt) og strømmen (hvor mange elektroner strømmer). Vanligvis er spenning og strøm i fase - begge høye samtidig, begge lave samtidig. Spolene endrer det, og jo sterkere spolen (jo mer henrys, eller enheter av induktans), desto større faseskift.