Hvordan lage Resin Castings

 

Støping

1.

Opprett en støpingskasse for objektet du vil kopiere. Bygg et firkant eller rektangel av Legos som gir objektet en klaring på minst 1/4 tommer øverst, bunn og alle sider. Rull ut en lengde av modelleringsleir for å bruke som bunnen av esken, og la toppen være åpen. Hvis du lager en stor støpeboks, må du bygge den av tre i stedet.

2. Bland ca. halvparten av silikon RTV-gummi og katalysator sammen i en kopp etter Blander retningene på emballasjen til ditt produkt. Hell silikonegummiblandingen i støpekassen, og stopp ved halvveispunktet.

3.

Trykk på modellobjektet i gummi , til den er halvt dekket. Rundt gjenstanden, trykk også flere treverkballer halvveis inn i gummiet for å skape nøkkelinntrykk. La silikongummiet kurere i 12 timer eller over natten.

4. < / p>

Ta av trebjelkene fra gummi. Bland resten av silikonegummi og katalysator, og hell blandingen i støpeboksen over resten av gjenstanden. Fyll boksen helt og la den slippe helbrede i 12 timer.

5.

Demonter støpeboksene og trekk formen fra hverandre slik at du har 2 halvdeler. Fjern objektet fra formen, og plasser halvdelene sammen igjen og stropp dem på plass med gummibånd. Skjær et hull i bunnen av formen med et knivblad.

Støping

1.

Lag ditt støpeområde ved å dekke alle overflater med plast og øker ventilasjonen i rommet ved å åpne dører og vinduer. Legg på en åndedrettsvern, vernebriller og latexhansker, og hold en flaske med polyvinylalkohol i nærheten for å rydde opp noen utslipp.

2. Bland sammen din polyesterstøpte harpiks med dens katalysator, etter blandingsretningene på emballasjen din. Sørg for at blandingen er fri for luftbobler.

3. Legg støpeharpiksen i hullet i bunnen av formen, sakte for å unngå luftbobler. Fyll molden helt, og la den kurere i 5 til 12 timer. Herdingstiden vil avhenge av din spesielle type harpiks.

4.

Fjern gummibåndene fra gummiformen, og skille formhalvene. Trekk den nye harpikskopien av gjenstanden fra formen.

5.

Slip harpiksen jevnt ved å holde det nye objektet under vann, slik at giftig støv ikke kommer i lungene dine og øyne. Mal og avslutt figuren som ønsket.

Støping, eller handlingen med å lage positive kopier fra det negative inntrykket igjen i en form, gjøres ofte i materialer som latex, gips og harpiks, som alle passer til forskjellige formål. Støpeharpiks er vanligvis polyester eller polyuretan, den tidligere er brukt i de fleste figurer eller støpegods, mens sistnevnte er mest egnet for å lage dukker og andre hule leker. Lær hvordan du bruker polyesterharpiks for å lage en grunnstøpe fra en 2-dels mugg.