Slik konverterer du GPS til kart

 

1.

Start GPS-enheten din og la den initialisere. Avhengig av enheten din, kan den få posisjonen din med en gang eller kreve opptil flere minutter.

2.

Start kartprosessen ved å ta opp startposisjonen med et veipunkt. Et veipunkt settes manuelt med GPS-enheten din for å registrere et interessepunkt. Noen enheter kan ha en ekstern knapp for innstillingspunkter eller kan kreve at du navigerer til riktig meny. Se i brukerhåndboken for instruksjoner.

3.

Lag en rute for å fange interessepunkter for ditt tilpassede kart. En rute er en rekke veipunkter som du manuelt angir for å markere funksjoner på kartet. Du kan bruke waypoints for å legge til elementer som stihoder, topografiske funksjoner eller alt du vil spille inn. Navngi ruten din, følger instruksjonene fra GPS-enheten din.

4.

Legg til beskrivelser på poeng du samler på ruten din. Se i håndboken din for hvordan du åpner egenskapsfunksjonen for veipunkter og ruteoppretting. Legg til meningsfulle beskrivelser som gjør det enkelt for deg å huske.

5.

Koble GPS-enheten til datamaskinen din med enten en seriell kabel eller en USB-kabel, avhengig av enheten. Tillat datamaskinen å gjenkjenne enheten før du starter programvaren for å lage kart for å forhindre feil eller en ukjent enhet.

Last opp GPS-dataene til kartprogramvaren. Noen enheter, for eksempel Garmin, selger proprietær kartlagringsprogramvare for sine enheter. Gratis programvare som Google Earth er også tilgjengelig. Alternativt kan du laste opp dataene dine til et webprogram som MapMyWalk.com eller GPSed.com. Se programvaren eller programveiledningen for spesifikk veiledning med enheten.

7.

Velg ditt grunnleggende kart. Noen programvare inkluderer grunnleggende gate og topografiske data. Webprogrammer lar deg velge kart, satellitt eller terrengbasekart. Gratis GPS-kartdata er tilgjengelig online for import til programmet. Din tilpassede rute vil bli lagt på toppen av ditt grunnleggende kart for enkel visning og utskrift.

Tips og advarsler

  • For å få mest mulig nøyaktig datainnsamling, unngå innstilling veipunkter i områder med tungt trekkdekk eller på lavtliggende steder for å forhindre tap av GPS-signal på grunn av signalinterferens.
  • Med en GPS-enhet og kartprogramvare kan du enkelt lage tilpassede kart. Bli kjent med GPS-enheten din før du begynner datainnsamling. Ta deg tid til å lære navigasjonsmenyene og grunnleggende operasjonen. Det er flere alternativer for å opprette kartet ditt etter at du har samlet inn GPS-dataene dine. Prosedyren for datainnsamling er i utgangspunktet den samme for hvilken type enhet du har.