Slik sammenligner du dyrspor

 

1.

Identifiser antall tær til stede. I klare spor er dette en av de lettest identifiserbare funksjonene.

2.

Se etter små indrykk fra klørne foran hver tå - ikke alltid en enkel oppgave siden de kan blande seg ganske bra. Noen dyr, som katter, har fullt uttrekkbare klør, mens revene har delvis uttrekkbare klør og ulv og coyote klør ikke trekkes tilbake i det hele tatt.

3.

Mål bredden og lengden av sporet fra bakkanten av hælputen til spissen av den lengste tåen. Hvis du har en serie spor, må du måle trinnet (avstanden mellom hælen til ett spor til hælen til neste spor) og notere funnene dine.

4.

Hvis du sammenligner ett spor til et fjernt spor, skal du skisse det. Ikke bekymre deg for din kunstneriske evne, men fokus på den generelle formen på foten og inntrykket det gjør.
Hvis du sammenligner det med et bilde i en guide, hopper du over skissen.

5.

Se etter lignende strukturerte spor i feltguiden. Begrens mulighetene etter størrelse og andre funksjoner som er tilstede eller mangler. For eksempel: Det har fire tær, ingen klør og måler 1 tommers lengde. Antall tær og mangel på klør legger den i kattfamilien, og størrelsen identifiserer den som en huskatt.

Tips og advarsler

  • Unngå å lage snap dommer om hva som gjorde et bestemt spor, siden det kan føre til at du ikke ser nøye ut og får deg til å savne viktige ledetråder.
  • Sammenligning av dyrespor er enkelt når klare utskrifter er tilgjengelige, men kan vise seg vanskelige under ugunstige forhold. Øvelse i underlag som slam, våt sand og grunne snø vil hjelpe deg å bli dyktigere når du sammenligner delvise spor og spor i tøft terreng.