Akvarellmalingsteknikker

 

Tidlige teknikker

De første små, bærbare akvarellsettene fra 16. og 17. århundre ga kunstnere en måte å enkelt transportere maling og arbeid på stedet. Disse hadde en stor fordel i forhold til oljemaling på grunn av komparativ transportabilitet og lett vannmedium. Kunstnere kan raskt legge til en liten mengde farge og dybde til vitenskapelig og militær skissekunstverk. Disse første teknikkene var ekstremt transparente og tilsier bare et hint av farge.

Lignende teknikker som finnes i bruk i dag, inkluderer ofte en høykvalitets tegning fullført i permanent blekk. Etter at blekket tørker, skylles lyset malt over lagene og skaper dybde og tone. I denne teknikken lar kunstnere ofte vaske kjøre over objektlinjer med bare et lite forsøk på å holde vasken i blekkformen. For å la malingsfargene blandes, males en annen vaskefarge over den første mens den første er fortsatt våt.

Vaskekunst

Fra begynnelsen av 1800-tallet ble akvarellmaleri en respektabel form for media for kunst . Før dette var det for det meste et verktøy for å forbedre tekniske tegninger. Vasketeknikker ble raffinerte, og til dem ble det tilsatt ugjennomsiktig farge- og linjeteknikker.
Påfør faste vasker som starter på toppen av tørt papir. Bruk gjennomsiktig farge og overlappingsstrimler med fargearbeid fra topp til bunn. For en vask med en gradient bestemme om du vil ha den mer ugjennomsiktig tone øverst eller nederst. Med hver ny stripe av maling, legg til mer maling eller vann tilsvarende.

Bruk en våt-på-våt vask for å danne dempet former av farge og tone i bakgrunnen. Våt papiret og bruk en våt børste til å male dempet former og former. Hold begge papirene og pensel våt der du ikke vil at linjer skal dannes. Arbeid raskt og gjennomsiktig. Maling tørker raskt, og det er bedre å lagre på gjennomsiktige vasker for å gradvis mørke et område i stedet for å gjøre en feil med en mørk eller ugjennomsiktig vask som er umulig å dekke.

Detalje teknikker

En tørr børsteknikk gir detalj og tekstur. Bruk maling med lite vann og en tørr, liten børste, opprett detaljer om former, linjer og tekstur på toppen av vasken. Bruk større, vifte-type børster med samme tørre teknikk for å lage svake linjer ved å knapt berøre børsten til papiret i raske slag. Dette skaper riperlignende merker som minner om hår, riper, havsprut eller gress. Andre akvarellteknikker som vanligvis brukes i mindre grad inkluderer motstandsarbeid, som refererer til å påføre en voks som fargestifter eller olje pastell på papiret først og deretter vaske over det med akvarell. Voksen motstår akvarellen, og skaper et område der fargestiften eller pastellarbeidet viser. Andre teknikker inkluderer blotting, sponging eller splattering for å skape spesielle effekter ved henholdsvis myke klær, svamper eller tannbørster. Maskering, en teknikk som brukes til å lage hvit plass eller ekstreme høydepunkter, brukes ved å plassere tape, gips sement eller maskeringsvæske over et område for å forhindre at fargen farger den. Til begynnende kunstnere virker akvareller ofte barnslig og mindre sofistikert enn andre typer maling. Imidlertid forblir de et av de mest utfordrende media for å mestre. Kunnskapen om noen teknikker hjelper deg å bruke akvarellmaling på en måte som forbedrer sine effektive kvaliteter, samtidig som du lar deg mestre sine vanskeligere utfordringer. Karakteristisk rask tørkingstid for akvareller krever nøye oppmerksomhet til planlegging og teknikk.