Grid Drawing Aktiviteter

  En kunstner bruker et rutenett i sitt arbeid for å sikre at det hun tegner beholder de riktige proporsjonene som hun tegner. For å lage et rutenett bryter kunstneren det aktuelle bildet inn i små, like firkanter. Dette hjelper kunstneren til ikke å bli overveldet av ideen om å tegne et stort, komplisert stykke. I stedet tillater kunstneren å konsentrere seg kun om innholdet på hvert firkant og tegner nøyaktig hva hun ser linje for linje.

Grunnleggende tegning

Grunnruten er et verktøy som mange kunstlærere lærer å begynne studenter. Gitteret selv fungerer som en visuell stillas av sorter. Ved hjelp av et rutenett lærer begynnende artister å se på delene i stedet for hele. Dette oppfordrer dem til å legge merke til de grunnleggende former og linjer. En bedre og mer nøyaktig tegning kommer vanligvis fra en øvelse som dette. For å starte denne aktiviteten, må elevene tegne et rutenett på deres referansebilder. Et rutenett laget av like firkanter --- 1 tommers med 1 tommers firkanter, for eksempel --- fungerer bra. Få dem til å tegne det samme rutenettet i samme andel på tegningene sine. De vil da 'kopiere' bildet på deres rutepapir. Be dem om å gjenskape hvert rutenett fra deres referansebilder på deres rister. Dette betyr at kunstneren virkelig må observere hvor linjene i bildet som prøver å tegne, faller innenfor hver firkant. Når det er gjort, skal bildene se ut som det er og justeres riktig. (Se Ressurser for å se bilder av rutenett i kunst).

Forstørrelse

Et rutenett gjør at en artist kan forstørre et bilde uten bruk av verktøy som en projektor eller en kopimaskin. Lære denne teknikken er spesielt nyttig for kunstnere som trenger å lage store stykker som veggmalerier. For å gjøre et prosjekt som dette, gjør du gridene forholdsmessige i stedet for akkurat som du ville for en grunnleggende tegneøvelse. Hvis du for eksempel har opprettet et originalt stykke arbeid som måler 18 tommer med 24 tommer, og du vil doble størrelsen, vil du doble størrelsen på torgene til 2 tommer. Du vil da fortsette som du normalt ville, ved å kopiere innholdet i hver firkant i ditt lille rutenett i tilsvarende firkant på det større rutenettet. (Se Ressurser for bilder).

Redusere

For kunstnere som gjør reproduksjoner av store verk på mindre lerretter, kan rutenettet også brukes i revers. Kunstneren følger de samme trinnene som før når det gjelder å lage to griller. Denne gangen han lager rutenettet på hans stykke papir, vil han redusere rutene proporsjonalt. Prosessen han følger etter er akkurat det samme som den han fulgte for å lage et hvilket som helst kunstverk kopiert av gridteknikken.