Hvilke Atomer på Periodisk Tabell Forbind ikke?

  De edle gassene alle besitter Gruppe 18, den høyeste kolonnen i periodisk tabell. Denne plasseringen betyr at elektronens orbitaler av disse elementene 'atomer er helt fulle. Som et resultat er de ikke kjemisk bundet til noe, ikke engang seg selv. I motsetning til andre gasser, som nitrogen og klor, er de edle gassene monatomiske - deres molekyler består av ett atom. Deres mangel på liming gjør dem uunnværlige i vitenskap og industri. De edle gassene bærer ingen fare for brann, eksplosjon eller forurensning.

Helium

Stjerner produserer store mengder helium, noe som gjør den til det nest rikeste elementet i universet, ved siden av hydrogen. På jorda er det imidlertid sjeldent. Det danner undergrunnen av radioaktive prosesser og samles i lommer, noen ganger med naturgassforekomster. Du kan fange den og bruke den, men når den kommer inn i atmosfæren, flyter den inn i rommet. Normalt trykk, du kan fortjølle det, men helium fryser aldri fast.

Neon

Den kjente gassen som brukes i elektriske tegn, neon utgjør en liten prosentandel av atmosfæren. I tillegg til bruk i skilt, har mange lasere Bruk neon blandet med helium som en kilde til rent lys. Som nitrogen og andre gasser, flytter industrielle leverandører neon under trykk for å tjene som et økonomisk kryogenkjølemiddel. Neonavløser ved en temperatur på -246C og fryser fast ved -248C. < h2> Argon Oppnår nesten en full prosent av luften, og argon er den rikeste edelgassen på jorden. Den ser mange industrielle bruksområder som sveising, som utnytter sin ikke-reaktive natur. brukes som en ikke-forurensende atmosfære for å dyrke rene halvlederkrystaller for databehandling er sjetonger.

Andre edle gasser

De tyngre, sjeldnere edelgassene - xenon, krypton og radon - danner forbindelser under noen omstendigheter. Xenon og krypton, som helium og neon, har bruk i belysning. Xenon har blitt brukt som en bedøvelse. Radon, et sjeldent, radioaktivt biprodukt av uranforfall, kan bli fanget i dårlige ventilerte bygningsstiftelser. Dens tyngde betyr at det kan samle seg i årevis og bli en helsefare.