Hvordan lage en DVD / CD-etikett

 

1.

Importer en mal (se ressurser) til Photoshop. Klikk på 'File' for å vise rullegardinmenyen og velg deretter 'Åpne'. Finn plasseringen av malfilen på systemet og klikk på 'Åpne' -knappen.

2.

Maler finnes i mange filtyper, for eksempel PDF. Klikk på filtypen for malen, og dialogboksen 'Import' vises. Dialogboksen viser flere miniatyrbilder og innstillingsalternativer. Velg siden miniatyrbildet som skal brukes i programmet fra de viste alternativene, og klikk på 'OK' -knappen.

3.

Navn og lås malelaget for å hindre at endringer gjøres . Klikk på 'Window' og velg 'Layers' for å vise lagpaletten. Ett element skal vises som 'Lag 1.' Høyreklikk på dette for å vise kontekstmenyen. Velg 'Lagegenskaper' og skriv inn et navn for laget. Klikk på 'OK' og velg deretter hengelåsbildet ovenfor for å forhindre at laget beveger seg.

4.

Lag et nytt lag som går over det tidligere låste laget. Klikk på 'Lag ny lag' -knappen, og dobbeltklikk deretter på alternativet for 'Lag 1.' Laget trenger å bli omdøpt fordi dette er hvor grafikk og bilder vil gå til etiketten. Flytt laget slik at det ligger under det tidligere låste laget i lagpaletten.

5.

Velg 'Typeverktøy' fra verktøylinjen for å skrive inn tekst som skal inkluderes på etiketten . Klikk på etiketten og flytt musen for å lage en tekstboks. Skriv inn et navn, for eksempel tittel eller artist, i tekstboksen. Når teksten er angitt, opprettes et nytt lag som heter et type lag for malen. Gjenta dette trinnet for å lage en annen tekstboks for ytterligere informasjon, for eksempel spor eller innholdet på platen.

6.

Lagre maledesignet slik at den kan brukes til å lage hvilken som helst type av CD / DVD-etikett.

7. Legg til bilder eller bilder til laget som ble opprettet i trinn 4 for å inkludere på CD / DVD-etiketten. Artwork eller bilder kan plasseres hvor som helst på etiketten for en tilpasset design.

Tips og advarsler

  • Navn hvert lag for å indikere hva de skal være brukes til på malen.
  • Hvis lag ikke er låst, kan de flyttes, som vil gjøre etikettteksten og teksten off-center på malen.
  • En CD / DVD-etikett kan utformes ved hjelp av ulike typer dataprogrammer, fra etikettutskriftsprogrammer til mer sofistikerte programmer som Adobe Photoshop. En fordel ved å bruke Adobe Photoshop er muligheten til å bygge en mal som kan lagres og gjenbrukes for å lage forskjellige typer etiketter. Ved å bruke en mal elimineres behovet for å gjenskape et design hver gang en ny etikett må gjøres.