Slik laster du ned en eBok fra Google

 

1.

Gå til nettstedet for Google Bøker (se Ressurser).

2.

Skriv tittelen på boken du er interessert i søkefelt øverst på siden. Hvis du ikke har en tittel i tankene, skriver du inn et søkeord for et emne som interesserer deg. Klikk på 'Søk bøker' -knappen. Nettstedet returnerer en liste over bøker som samsvarer med søkeordet.

3.

Klikk tittelen på boken du vil ha. Denne handlingen åpner boken i et PDF-format. Hvis boken er nedlastbar, vil du få en fullstendig oversikt over alle sidene i boken, og det vil være en nedlastningsknapp øverst til høyre på siden.

4.

Klikk på nedlastningsknappen. Denne knappen, noen ganger med 'Download' på høyre side, har vanligvis en pil pekende ned. Du kan kanskje velge et filformat fra en liste, men dette vil avhenge av formatene som er tilgjengelige for boken du vil laste ned. Velg et filformat du er komfortabel med.

5.

Velg et sted for filen i dialogboksen 'Lagre som' som dukker opp. Klikk på 'Lagre' -knappen.

6.

Gå til stedet der filen er lagret. Dobbeltklikk filen for å åpne og lese den.

'Google bøker' er en database som inneholder et stort utvalg av bøker som Google har skannet og konvertert til tekst. Brukere kan søke etter innhold fra boken etter eget valg etter søkeord. Hvis boken er i det offentlige området, kan de også laste den ned til datamaskinen uten kostnad. Brukere har tilgang til begrensede forhåndsvisninger av bøker som ennå ikke er i offentlig domene.