Slik oppretter du et bilde

 

1.

Se på klærne som brukes av motivene på bildet. Hvis bildene er litt nyere, se etter ting som merker og stiler. Forskning klær og moter av ulike tidsperioder ved hjelp av Internett eller et bibliotek, og prøv å finne en kamp for fagene i bildet ditt (se Ressurser).

2.

Se på frisyr og sminke stiler av fagene dine. Igjen, forskning for å finne en kamp (se Resources).

3.

Søk etter andre objekter på bildet, for eksempel biler, produkter eller leker, som vil bidra til å identifisere tidsperiode. For eksempel, hvis det er en Atari videospillkonsoll på fotografiet, vet du at det ble tatt en gang på 1970- eller 1980-tallet, da spillet var veldig populært.

4.

Ta hensyn til fotografens fysiske omgivelser. Gjør det sted på et bestemt arrangement? Er det noen objekter i området som gir spesifikk plassering, for eksempel tegn eller gatenavn? Dette vil være ledetråder som kan føre til å finne fotografens tidsperiode.

5.

Bruk et forstørrelsesglass for å observere mindre detaljer på bildet. Du kan komme over noe som er lite på bildet som gir en anelse om datoen.

Tips og advarsler

  • Gå til en profesjonell fotoredigeringstjeneste til få et tydeligere og mer nøyaktig bilde. Sjekk filmen på bildet hvis du har neglene, da dette også kan bidra til å identifisere datoen. Hvis du kan finne en historiker i ditt område, kan han kanskje fortelle deg en flott avtale om bildet. Prøv å søke hjelp på universiteter, biblioteker eller museer.
  • Hvis du jobber med ekstremt gamle bilder og / eller film, vær ekstremt forsiktig da bildene vil være delikat.
  • Gamle fotografier gir oss ledetråder om fortiden, og kan være spennende å se på. For bilder som er tiår gamle, vil en dato ikke være til stede på bildet, med mindre det er skrevet inn. Men hvis du gjør slektsforskning, eller bare er nysgjerrig, vil du kanskje finne omtrentlig dato for bildet. Dette kan gjøres ved nøye observasjon.