Hjemmelaget solvarmeanlegg

 

Typer hjemmelagde solvarmeanlegg

1.

Dr. Harry Thomason opprettet den enkle aktive solfangeren, som oppvarmer vann som siver ned kanaler mellom et bølgetalltak og glass under glass. En rekke boliger og kommersielle bygninger bruker denne typen samler. Samleren består av et glassplate plassert en halv tommers over det dunkende vannet for å begrense luftfuktigheten som ligger rett over vannet. Noen av den svært fuktige luften kondenserer på glassunderlaget og varmes opp, og glasset mister energi til omgivelsene. Bruk av et lagrings- og varmefordelingssystem øker oppsamlingseffektiviteten med 35 til 65 prosent.

2.

Solvegger er mulige i nye konstruksjoner eller som retrofit - det vil si en Den originale veggen kan konverteres til en solvegg. Termiske lagringsvegger bruker enten murstein, stein, adobe eller solid, fylt eller hellet betong med doble glass, som består av glass eller plast. Solvegger er typisk en fot tykk, men veggene kan være tynnere. Atten-tommer tykke vegger gir mest varme. Samleren arbeider med solstråling som oppvarmer solveggets utvendige. Varmen passerer langsomt gjennom den tykke veggen, og kommer til veggens indre overflate flere timer senere, og gir varme om kvelden. Glasurdekselet på veggens utvendige side reduserer varmetapet og tillater mer varme å overføre innendørs. Varmeoverføring kan forekomme i oppholdsrommet tidligere på dagen av ventilasjonene plassert øverst og bunn av veggen.

3.

Å legge til et sørvendt vindu gjør en svært effektiv og kostnadseffektiv solfanger ved hjelp av svært enkel vindusramming. Nøkkelelementene i solvarmeren er lakkskumisolasjon, ett eller flere laken av vindusglass, en boks eller to aluminiumsfolie, et rør av badekar RTV-tetningsmasse og en rulle av duct tape. Varmkolleken er tynn skumisolasjon med solvendt sidelakkert flatt svart. Mal aluminiumfolieplatene flatt svart på begge sider. Bruk et par dusin u0026 frac34; -inke kuber kuttet fra skum og fest aluminiumfolieplatene til skumisoleringen - fra fra platen fra skumplaten - og sement med RTV. Luft kan sirkulere rundt solenergioppvarmet aluminium, noe som øker effektiviteten betraktelig.

Tips og advarsler

  • Gjør en analyse av ditt hjem eller bedrift for å se
  • Hvis du ikke er dyktig på å bygge små prosjekter, kan du finne en profesjonell for å hjelpe deg med disse prosjektene.
  • Solenergi virker mer nødvendig nå enn noensinne. Olje og naturgass, som varme våre hjem og vårt vann, er begrensede ressurser. Etter hvert som gass- og oljereserver reduseres, øker kostnadene ved disse drivstoffene. Investering i solvarmeanlegg kan være et praktisk alternativ og vil trolig være til nytte for miljøet. Solar oppvarmingssystemer - for eksempel Thomason Trickle Collector og solvegger og vinduer - kan være mer enn 25 ganger mer kostnadseffektive enn solenergi elektriske systemer og er tilgjengelige som gjør-det-selv-prosjekter. Avkastningen på investering for billige solvarmeanlegg kan være så kort som ett år.