Hva er lysets vei i øyet?

 

Cornea

Når lyset først kommer inn i øyet, går det gjennom hornhinnen, som er et beskyttende klart dekning over eleven og iris. Lyset bøyer når det går gjennom og begynner å lage et bilde.

Elev

Lyset går da gjennom eleven, den mørke sirkelen i midten av iris, som er den fargede delen av øyet. Eleven regulerer lys inn i det indre øyet og bringer gjenstandene i fokus.

Objektiv

Lyset fortsetter å bevege seg gjennom til øyets objektiv. Linsen er en klar, fleksibel struktur som fokuserer bildet på netthinnen. Det er fleksibelt slik at det kan fokusere bilder som er nært eller langt unna.

Retina

Lyset og bildene fokuseres deretter på netthinnen, som er et lag av lysfølsomme celler på baksiden av øye. Den består av to typer fotoreceptorceller: kjegler og stenger. Keglene svarer på sterkt lys og farge og overfører også skarpe bilder. Konsentrasjonen av kegler er lav på sidene av netthinnen og øker ettersom keglene nærmer seg midten av netthinnen. Stengene er mer følsomme overfor lys og er mer tallrike enn kegler.

Optisk nerve

Bildet sendes deretter til optisk nerve på baksiden av øyet. Optisk nerve mottar signalene fra netthinnen, og sender dem deretter til hjernen. Du kan se objekter når lyset fra solen eller annen lyskilde spretter av dem. Når lyset hopper av disse gjenstandene, samles lysstrålene i øynene dine og tar en bestemt vei.