Oljebasert Paint Cleanup Tips

 

God forberedelse hjelper til med å unngå senere opprydding

Det er ingenting som et friskt lag med maling for å virkelig gjøre et stykke møbler eller trim ut som ny. Du har imidlertid sikkert blitt frustrert til å legge merke til oljemaling flekker på hendene eller klærne eller til og med gulv og vegger etter ferdigstillelse av et prosjekt. Selv om det ikke er så lett å rydde opp oljemaling som latexmaling, kan det gjøres.

En del av rydding av oljemaling begynner faktisk i begynnelsen av et prosjekt. Sørg for å dekke gulvet i nærheten av alle overflater du ønsker å male med et tykt tarpa eller gammelt teppe, du vil ikke bli skitten. Bruk malerenes tape til å forsiktig dekke noen deler av møblene eller veggene du ikke vil få maling på. Dette inkluderer lysbrytere, uttak og trim som kan ha en annen farge. Bruk klær du ikke bryr deg om å bli skitten og et par hansker for å beskytte hendene dine. Men noen ganger er det bare ikke så nøye med deg, du finner spor av maling på klærne eller på teppet.

Fjerning av oljemaling flekker

Friske oljemaling flekker er enklere å rengjøre enn tørke flekker , men dessverre, noen ganger ser du ikke flekken til en dag eller to etter at den har tørket. Oljemaling kan kun fjernes ved hjelp av et løsningsmiddel eller terpentin. Hvis du vasker klærne dine med vanlig vaskemiddel og varmt vann, blir flekken satt og nesten ikke mulig å fjerne. Så, før du vasker klærne dine, bruk en hvit klut eller svamp og forsiktig oppsug så mye oljefargeløsningsmiddel eller terpentin som mulig. Beskytt hendene ved å bruke engangshansker.

Trykk på kluten eller svampen på flekken på klærne eller teppet og et lite område rundt det også. La stoffet eller teppet suge opp løsningsmidlet eller terpentinen i ca. 1 minutt. Du vil kanskje bruke en gammel tannbørste til å pusse bort overflødig maling på dette punktet. Etter å la flekken sitte, klapp flekken for å absorbere så mye oljefarge og løsningsmiddel som mulig. Pass på at du ikke sprer malingen ytterligere. En stor hvit fille er nyttig for dette trinnet fordi du kan rotere den for å rense og suge opp oljemaling som den løsner. Når du har fjernet så mye oljefarge som mulig, vask eller tørk klærne på oljemaling. Pass på å vaske hendene forsiktig med såpe og vann etter arbeid med oljemaling og løsningsmidler. Rengjøring etter at du har fullført et prosjekt ved hjelp av oljebaserte maling, kan være en reell oppgave hvis du ikke har de riktige verktøyene og utstyrene. Det er noen forskjeller mellom rensing etter latexbasert maling og olje, nemlig ved at du trenger et løsemiddel for å fjerne oljemaling. Det er også en god ide å forberede arbeidsplassen på forhånd med en tykk dråpeklut for å unngå drypp og flekker på gulvet eller teppet.